Intervju: Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u Sesvetama - Gradimo SRC Luka i produžetak Kolakove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2024. 13:08:34
Intervju: Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u Sesvetama - Gradimo SRC Luka i produžetak Kolakove

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Sinergijom produžetaka Kolakove i Branimirove dobit ćemo svojevrsnu sjevernu zaobilaznicu, radovi počinju slijedeće godine.



Zamjenica zagrebačkog gradonačelnica Danijela Dolenec prilikom posjeta Sesvetama gdje je s gradonačelnikom obišla prostor budućeg SRC-a Luka, govorila je za portal Sesvete danas o pojedinim sesvetskim temama, većinom iz njenog resora, društvenih djelatnosti, ali se osvrnula i na veliki infrastrukturni projekt, izgradnju Branimirove i gradnju Kolakove do Branimirove. 


Intervju smo vodili ispred zgrade Muzeja Prigorja koji je nedavno postpotresno obnovljen i ojačan, a u što je uloženo oko pola milijuna eura iz Fonda solidarnosti. Na početku je Dolenec najavila značajni projekt koji će biti izgrađen na prostoru negdašnjeg SRC-a Sesvete, kasnije popularnog "Planeta", a to je Sportsko-rekreacioni centar Luka. "Gradonačelnik i ja smo danas obišli taj prostor uz Vuger potok između OŠ Luka i Gimnazije Sesvete i uvidjeli da je to doista krasan prostor za izgraditi jedan otvoreni sportsko-rekreacioni centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom", rekla je Dolenec dodavši kako je nadležnim uredima već izdan projektni zadatak, a obzirom da se radi o zemljištu u gradskom vlasništvu sve je riješeno i može se u projektiranje, traženje dozvola i potom raspisivanje natječaja za izvođača. "Poznajući ciklus kakvih projekata previđam da bismo za godinu dna već mogli započeti s radovima", optimistična je zamjenica Dolenec.


U nastavku je podsjetila na do sad izgrađene vrtiće , te vrtiće u izgradnji. Uz to najavila je mogućnost nadogradnje pojedinih postojećih objekata, a upravo će vrtić u Brestju biti prvi na redu za nadogradnju za četiri nove vrtićke skupine. Što se škola tiče najavila je nadogradnju škola u Kašini i Soblincu za prelazak u jednu smjenu, te se u tom smislu izvodi projektiranje dogradnje obje škole. Dodala je da se još uvijek ne zna kako će ti radovi biti financirani, jer je država u tom smislu, kako tvrdi, prilično spora.


Za kraj kraćeg razgovora najavila je izgradnju produžetka Kolakove ulice od Dankovečke do Branimirove sa spojem u Brestju. Radi se o projektu procijenjene vrijednosti 14 milijuna eura. "Produžeci Kolakove i Branimirove postat će svojevrsna sjeverna obilaznica, a Zagrebačka odnosno Avenija Dubrava postat će rasterećene gradske avenije  koje želimo i zazeleniti", zaključila je Dolenec.


Cjelokupni istup Danijele Dolenec o Sesvetama pogledajte u video zapisu.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 11:07:11

Create Account