Izložba fotografija Lucije Ćurković

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2019. 22:03:54
Izložba fotografija Lucije Ćurković

Foto: NS Sesvete

U predvorju dvorane NS Sesvete postavljena je izložba fotografija mlade Sesvećanke Lucije Ćurković.




Lucija Ćurković rođena je u travnju 1998. Pohađala je OŠ Sesvete te Gimnaziju Sesvete. Kroz odrastanje uvijek je sudjelovala u likovnim i kreativnim programima Centra za kulturu Narodnog sveučilišta 'Sesvete'. Godinu dana provela je na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a danas je studentica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Oduvijek bila fascinirana umjetnošću. Fotografijom se bavi iz hobija, a ritam i atmosfera dva su motiva prema kojima najčešće naginje. Nema fiksni uzor, no u zadnje vrijeme Hiroshi Sugimoto i Andrei Tarkovsky najveće su joj inspiracije. Izuzev projekata za fakultet, izrađuje slike, crteže i grafike. 


Za Luciju Ćurković ne postoji motiv koji nije vrijedan pažnje, naprotiv, ona u svakom pronalazi ljepotu, svaki postaje izazov i novo nadahnuće bilo da su to prijatelji koji jedu krafne ili slani izvori na Ibizi, kućni ljubimac ili tegla s cvijećem...


U svaki  fotografski zapis unosi svoj osobni doživljaj, te kroz njega prikazuje i samu sebe. U napuštenom i ruševnom prostoru ona pronalazi osunčana vrata, ulazi tiho svojom pojavom te na koncu on postaje veličanstveno mjesto i fotografski zapis. Ona promatra i doživljava svijet oko sebe, izražava divljenje svakoj novoj mogućnosti te uživa na putu kreativnog stvaralaštva. 


Izložba se može razgledati  do 17.11.2019.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2022. 10:32:46

Create Account