Kolaži Stjepana Gračana izloženi u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2019. 23:17:19
Kolaži Stjepana Gračana izloženi u Muzeju Prigorja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Četvrtak navečer otvorena je izložba kolaža istaknutog hrvatskog umjetnika i profesora Stjepana Gračana.



Veliko hrvatsko umjetničko ime, Stjepan Gračan od sad će biti upisano i u galeriji Muzeja Prigorja gdje je ovaj značajni hrvatski likovni umjetnik u četvrtak navečer nazočio otvorenju njegove izložbe kolaža. Rođeni Podravec, kao školarac Slavonac, po mjestu rada većim tijekom života Zagorec, i Zagrepčan za vrijeme rada na Akademiji likovnih umjetnosti, diplomirao je kiparstvo kod jednog od najznačajnijih hrvatskih kipara Antuna Augustinčića. 


Dugo je godina bio profesor na ALU u Zagrebu, a jedno vrijeme čak i dekan te visokoškolske ustanove. Sada je profesor emeritus Zagrebačkog sveučilišta. 


Sesvetskoj se publici predstavlja s tridesetak svojih djela iz razdoblja 1962 - 1972. Uobičajeno je publiku nazočnu na otvorenju pozdravila ravnateljica Morena Želle, te voditelj galerije i kustos Tomislav Dilber. O izložbi, te osobito autoru govorio je povjesničar umjetnosti Zdenko Rus koji je i napisao predgovor u katalogu izložbe. Ljubitelji likovne umjetnosti koji žele detaljnije upoznati umjetnika i njegova djela  mogu razgledati ovu vrlo zanimljivu izložbu do 4. kolovoza.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account