Kriza rezultata se nastavlja, Sesvete Agroproteinka protiv Dalmatinke bez bodova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.3.2024. 12:34:32
Kriza rezultata se nastavlja, Sesvete Agroproteinka protiv Dalmatinke bez bodova

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 18. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene jučer u dvorani Jelkovec Sesvete Agroproteinka - Dalmatinka 21:31 (12:18).




Dalmatinka je Sesvetama pokazala zašto je u gornjem dijelu poretka 1. Hrvatske rukometne lige za žene, došla je do treće pobjede u nizu i pete ovog dijela natjecanja. Sesvećanke su imale samo jedno i to početno vodstvo. Sve ostalo vrijeme, prednost je bila na strani evidentno jačih gošći. U prvih dvadesetak minuta bila je razlika od jednog ili dva pogotka, a onda je u završnici, točnije u posljednjih osam minuta stigla serija 2:8 i sastav iz Ploča na predah je odnio plus šest (12:18). 


Budući da su drugi dio otvorile s dva pogotka za redom, mirno su mogle privesti susret kraju. Dalmatinka je bez većeg stresa i napora održavala prednost od sedam ili osam pogodaka sve do posljednjih sedam minuta. Onda su zaključale svoja vrata, Sesvete ostavile bez postignutog pogotka i na kraju slavile s uvjerljivih 21:31. Po četiri pogotka u domaćem sastavu dale su Lucija Krezo, Bernarda Čalušić i Lana Jurina. 


Ovo je Sesvećankama već šesti poraz u nizu, ne računajući pobjedu za "zelenim stolom" protiv ekipe ŽARK Split koja je odustala od daljnjeg natjecanja. Zadnja pobjeda bila je upisana još tamo 13. siječnja na početku nastavka sezone protiv Koke. U međuvremenu teže se ozlijedila Nika Gavrilović, jedna od ključnih igračica što je također umnogome doprinijelo padu ekipe. Sesvete su sada na 10. mjestu poretka, iza su samo još Zamet i Osijek, te već otpisani ŽARK Split.


U nastavku prvenstva Sesvećanke još imaju niz utakmica, a dvije su posebne protiv izravnih konkurenata začelja, Zameta i Osijeka, te mogućom pobjedom protiv njih očuvat će status u najvišem hrvatsko ženskom rukometnom rangu.


Sesvete: Veronika Mamić (6), Lucija Rezo (1), Lea Krznar (3); Tina Würth 3, Magali Lujić 3, Nika Peričić, Petra Krezo, Magdalena Janković Miloš, Leonnie Drezga Domanski, Lucija Krezo 4 (1), Anamaria Puđa, Ana-Marija Bikić 2, Bernarda Čalušić 4, Lana Jurina 4 (2), Katja Hunjadi 1i Lorena Križan 

Trener: Nikola Škorić 




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account