Poraz rukometašica Sesveta na domaćem terenu od Zrinskog

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2024. 16:02:24
Poraz rukometašica Sesveta na domaćem terenu od Zrinskog

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U 16. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene u subotu u gimnazijskoj sportskoj dvorani Sesvete - Zrinski 32:34 (16:15).



Subotnja večer u gimnazijskoj sportskoj dvorani ponudila je vrlo zanimljiv susret ekipa Sesveta i Zrinskog. Gošće iz Čakovca puno su bolje započele i povele 0:3. Ipak domaće se brzo bude i u narednih 10 minuta serijom 7:2  dolaze u vodstvo 7:5. Prednost potom drže do kraja prvoga dijela. Zrinski je imao nekoliko izjednačenja, ali ni jednog trenutka nije uspio ponovno preuzeti vodstvo. Sesvećanke na odmor odlaze s +1 (16:15).


Početkom nastavka utakmice Sesvete podižu razliku na plus tri (20:17), ali dopuštaju gošćama  vrlo brzo okretanje rezultata u njihovu korist. Potom se igra izjednačena utakmica da bi sedam minuta prije kraja Čakovčanke odmakle na tri razlike i uz manje poteškoće zadržavaju prednost do kraja.


U redovima Sesveta najbolja je bila Lea Krznar s 12 obrana. Lana Jurina bila je najefikasnija s 10 pogodaka, dok je osam pridodala Tina Würth.


Unatoč porazu Sesvete ostaju na desetom mjestu u poretku, dakle u opasnoj zoni s tek bodom više od Zameta i Osijeka dok je  ŽARK Split  uvjerljivo na posljednjem mjestu bez bodova.  U narednom bi kolu slijedeće subote Sesvete upravo trebale odigrati utakmicu protiv  ove ekipe, no utakmica je odgođena, datum odigravanja odredit će se naknadno.


RK Sesvete: Veronika Mamić (0,) Lucija Rezo, Lea Krznar (12); Tina Würth 8, Magali Lujić 3, Petra Krezo, Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo 2, Anamaria Puđa, Lara Zovko 1, Ana-Marija Bikić 6, Bernarda Čalušić 2, Lana Jurina 10 (4), Katja Hunjadi, Iva Kezić, Ana Džalto 

Trener: Nikola Škorić 





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account