U derbiju začelja Sesvete izgubile od Zameta, prijeti im ispadanje iz lige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2024. 11:33:29
U derbiju začelja Sesvete izgubile od Zameta, prijeti im ispadanje iz lige

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 19. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene Sesvete Agroproteinka - Zamet 21:22 (9:9).



Rukometašicama Sesveta loše se piše, u derbiju začelja, utakmici koje su na domaćem terenu morale dobiti, potpisale su kapitulaciju. Dobro su počele utakmicu s 2:0, no Zamećanke tada uspijevaju napraviti niz od 1:6 i u 8. minuti imaju prednost od 3:6. To kao da je izazvalo domaći sastav koji od 9. do 22. minute uspijeva povezati pet pogodaka za redom i preuzeti vodstvo 9:6. Završnica je ravnopravna pa se na predah ide s 9:9. 


Iznimno velika borba vodila se u nastavku. Griješilo se na obje strane. Riječanke su uglavnom vodile. Najveća prednost bila je plus tri. Domaće su u samoj završnici stigle na minus jedan (20:21), ali nisu uspjele sasvim okrenuti susret. Završilo je 21:22. Sa sedam pogodaka najbolja u domaćim redovima bila je Lana Jurina.


Ovaj poraz sada još više otežava ionako tešku situaciju u klubu, iza Sesveta još su samo Osijek i ŽARK Split koji sigurno ispada iz lige. Šteta, jer nema više puno utakmica do kraja u kojima bi naše rukometašice mogle biti konkurentne za bodove, no, držimo palce, možda dogodi se čudo.


Sesvete: Veronika Mamić, Lucija Rezo, Lea Krznar (8); Tina Würth 3, Magali Lujić 1, Nika Peričić, Petra Krezo , Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo 3, Anamaria Puđa, Lara Zovko 2, Ana-Marija Bikić 5, Bernarda Čalušić, Lana Jurina 7 (5), Katja Hunjadi 

Trener: Nikola Škorić 




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account