Zlata vrijedne bodove osvojile rukometašice Sesveta pobijedivši sinoć Split

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2024. 9:06:51
Zlata vrijedne bodove osvojile rukometašice Sesveta pobijedivši sinoć Split

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 23. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene u gimnazijskoj dvorani Sesvete - Split 32:30 (15:15).




Sesvetski ženski rukometni klub u jako je lošoj poziciji, prijeti mu ispadanje iz elitnog ranga u kojem igra dugi niz godina i dista bi bila prava šteta da se to dogodi. Stoga je svaki bod sada zlata važan. U nedjelju navečer u Sesvete je došla vrlo jaka ekipa Splita koja je, gledajući ljestvicu, ali i posljednjih nekoliko kola bila apsolutni favorit protiv Sesveta. No, još jedanput smo se uvjerili da nema pobjednika unaprijed. 


Gošće su povele 0:2 mo, domaće su odgovorile na najbolji mogući način preuzele inicijativu i vodile sve do dvije minute prije kraja. Onda prednost na kratko seli na stranu gošći (12:13, 13:14, 14:15), da bi se na predah otišlo s izjednačenih 15:15. 


Još su jedno vodstvo imale gošće u drugom poluvremenu (16:17). Nakon toga otišle su u minus iz kojega se nisu uspjele izvaditi. Sesvećanke su drugi dio odigrale kao u transu. Posebno su dobre bile do 50. minute, do kada su uspjele izgraditi svoju prednost od čak sedam pogodaka razlike (29:22). Zadnjih deset minuta teško su preživjele, ali bodovi su na kraju pripali njima. Split je u završnih deset minuta napravio seriju 3:8, ali čini se da je to bilo kasno „paljenje“ i morale su priznati poraz. Završilo je 30:32. S 14 pogodaka Lucija Krezo vukla je Sesvete do iznimno vrijedne pobjede. 


Iako je klub i u kadrovsko teškoj situaciji, jer im već neko vrijeme nedostaju prvotimke Gavrilović  Jukić, a sada su još ostale i bez Lujić i Zovko, četiri važne igračice, ostale cure pokazale su da iznimnim, fanatičnim pristupom igri, mogu odigrati i teške utakmice. 

Do kraja natjecanja su još tri kola u kojima bi za ostanak realno trebale ostvariti dvije pobjede. Vjerujemo u njihov uspjeh i držimo palce


Sesvete: Veronika Mamić (5), Lucija Rezo, Lea Krznar (4); Tina Würth 4, Klara Petrašević, Petra Krezo, Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo 14 (9), Ana-Marija Bikić 5, Lana Jurina 3, Katja Hunjadi 1, Lorena Križan, Ana Džalto i Bernarda Čalušić 5

Trener: Nikola Škorić




Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 12:55:19

Create Account