Lokomotiva naišla u Sesvetama na snažan otpor, no na kraju ipak 10 razlike za lidera prvenstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2023. 11:42:35
Lokomotiva naišla u Sesvetama na snažan otpor, no na kraju  ipak 10 razlike za lidera prvenstva

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 25. kolu 1 Hrvatske rukometne lige za žene RK Sesvete Agroproteinka - RK Lokomotiva 21:31 (9:14).



Subota je u gimnazijskoj sportskoj dvorani donijela ogled lidera prvenstva, Lokomotivu, ekipu koja bi trebala biti za dvije klase jača od Sesveta s mnogim reprezentativkama i nekim strankinjama, ali i s dvije bivše Sesvećanke Larom Burić i Miom Tupek. 


Ipak, mučila se Lokomotiva u prvom poluvremenu s borbenim Sesvećankama, pa se Nenad Šoštarić često ljutio na svoje cure. Istina, povele su Lokosice odmah na početku serijom 5:0, no uporne Sesvećanke smanjile su razliku na -3 (6:9) i uporno držale priključak do odlaska na odmor 9:14. Cijelo prvo poluvrijeme Lokomotiva je morala igrati s prvom postavom kako bi se uspjeli odlijepiti od vrlo borbenih rukometašica Sesveta. 


U nastavku kvalitetnija, iskusnija, uigranija, ali i  fizički snažnija ekipa kojoj je nasuprot stajala sesvetska mladost ipak više nije dozvolila nikakvih iznenađenja, nego su utakmicu stavile potpuno pod kontrolu, te u 42. minuti otišle su na velikih 11 razlike i prelomile susret. Trener Nenad Šoštarić je nakon toga, kao i obično zarotirao gotovo cijelu ekipu i na kraju je Lokomotiva slavila s deset razlike 21:31.

Prvi strijelac Sesveta Lana Jurina sa sedam pogodaka. Kod pobjednica sedam pogodaka Tene Petike, šest Lare Burić.

Unatoč ovog poreza u poretku nema promijene, Sesvete i dalje drže 10. poziciju.


Sesvete: Veronika Mamić (2), Lucija Rezo (3), Lea Zetović (6); Tina Wurth 2, Magali Lujić 1, Mihaela Bešen, Magdalena Janković Miloš 2, Lucija Krezo 3, Nika Gavrilović 1, Anamaria Puđa, Lara Zovko, Ana-Marija Bikić 3, Sara Jukić 1, Lana Jurina 7 (5) i Katja Hunjadi 1

Trener: Nikola Škorić 





Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 12:55:19

Create Account