Poraz Sesvećanki od Umaga u zadnjim trenucima susreta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2021. 9:21:17
Poraz Sesvećanki od Umaga u zadnjim trenucima susreta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 24. kolu 1. HRL-a za žene rukometašice Sesveta u subotu u gimnazijskoj sportskoj dvorani poražene su od Umaga s 23:24 (12:12).



Znalo se unaprijed da će to biti vrlo težak susret. Umag je jako dobra ekipa, treća na tablici nakon Podravke i Lokomotive koju su uspjele i pobijediti, pa je pred domaće cure stavljen jako težak zadatak u koje su ušle vrlo hrabro i odlučno, a što im je drugo i preostalo jer se nalaze pri dnu poretka u opasnoj zoni.


Nisu gošće na početku uspijevale napraviti veću prednost, igralo se od izjednačenog do + 2 za Umag, da bi sredinom prvog poluvremena rukometašice Sesveta uspjele povesti povremeno i s +2, no na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom 12:12.


U nastavku susreta gošće ulaze snažnije i preciznije, ulaze u vodstvo, imaju i +4, no naše rukometašice vidno motivirane igraju svoju igru i dvije minute prije kraja Lara Burić pogotkom izjednačuje rezultat na 23:23. Slijedi nesretno isključenje Lucije Cvitanović i to znatno oslabljuje domaću ekipu koja potom nije mogla izdržati napad Umažanki s pogotkom minutu prije kraja za njihovu pobjedu. Imale su domaće još jednu priliku, no 10 sekundi prije kraja utakmice Dora Lukić morala je s gotovo 10 metara pucati prema protivničkom golu, no lopta je protutnjala nekoliko centimetara pokraj vratiju. 


Najpreciznija na utakmici bila je Mia Tupek sa 7 pogodaka koliko je za protivnice postigla i Nataša Momčilović. Za Umag je uobičajeno veliku partiju dala Ines Lisjak do prošle godine u redovima Sesveta.


Kod Sesveta unatoč porazu i primljenih 24 pogodaka treba istaknuti Leu Beličev koja je Umagu obranila 13 pogodaka. 


Sesvećanke se nakon ovog kola nalaze no olakotna je okolnost to što u posljednja da kola igraju s dvije slabije ekipe, Murvicom u gostima i Sinjem kod kuće.


Sesvete: Veronika Mamić, Petra Lovrenčević, Lea Beličev (13); Magali Lujić, Mia Tupek 7 (1), Mihaela Bešen 2, Ana Grlić, Petra Krezo, Lara Burić 2, Lucija Cvitanović 2, Mia Brkić 1, Nika Gavrilović, Dorotea Ćoraš, Nera Gunjević, Anja Vida Lukšić 5 (2) i Dora Lukić 4 (2)

Trener: Branko Šebek







Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2024. 12:49:03

Create Account