U dramatičnoj završnici Sesvećanke poražene pogotkom razlike od Splićanki

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2023. 11:58:26
U dramatičnoj završnici Sesvećanke poražene pogotkom razlike od Splićanki

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

U 17. kolu 1. HRL-a za žene, domaće Sesvete poražene su od Splita 2010 s 32:33 (17:18).




Bila je do zanimljiva i neizvjesna utakmica do samog kraja. Domaće rukometašice su bolje otvorile susret. Do 10. minute imale su prednost, a onda su se iskusnije i bolje uigrane gošće posložile i sustigle domaće rukometašice. Uskoro se odvajaju i održavaju 2 do 3 pogotka prednosti, da bi na završetku prvog poluvremena domaće smanjile na pogodak razlike.


 U nastavku Splićanke održavaju, pa i povećavaju prednosti u jednom trenutku na čak 5 pogodaka razlike, a kad su stigli do 6 razlike, činilo se da je utakmica završena. No, igračice novog-starog trenera Nikole Škorića ulaze u fantastičan niz, rade seriju 5:0 i prije kraja sustižu gošće na -1.  Do kraja je svaka ekipa postigla po dva pogotka, tako da su na kraju slavile rukometašice Splita 2010. 


Ovaj poraz ponovo vraća klub u opasne vode pri dnu poretka. Kada se ne realizira čak 5 sedmeraca, a vratarke obrane upola manje lopti od protivničkih vratara, te učini još ponešto tehničkih pogrešaka, teško je očekivati pobjedu nad ekipom iz vrha poretka. Podsjećamo, Splićanke su treće odmah iza nedodirljivih Lokomotive i Podravke.


S 10 pogodaka Lucija Krezo bila je prvo ime Sesveta, a izvrsna je bila Magali Lujić sa 6 pogodaka iz isto toliko pokušaja.


Sesvete:  Veronika Mamić, Lucija Rezo,  Lea Zetović  8;   Tina Wurth, Magali Lujić 6, Mihaela Bešen 1, Petra Krezo 2, Magdalena Janković Miloš 4, Lucija Krezo 10 (4), Nika Gavrilović 6 (2), Anamaria Puđa, Lara Zovko 1, Ana-Marija Bikić 1, Sara Jukić 1, Lana Jurina i Katja Hunjadi 

Trener: Nikola Škorić





Vezane vijesti
Ažurirano: 6.5.2024. 9:57:43

Create Account