Značajna pobjeda rukometaša Sesveta nad Umagom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.2.2020. 15:53:01
Značajna pobjeda rukometaša Sesveta nad Umagom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U nastavku sezone rukometaši Sesveta u subotu navečer pobijedili su Umag s 27:26 (12:13).



U 13. kolu Paket 24 Premijer lige u subotu navečer u sportskoj dvorani Jelkovec rukometaši Sesveta uspjeli su pobijediti posljednje plasirani Umag i tako još malo ojačati svoju poziciju u želji dizanja na tablici i izlaska iz opasne zone.


Utakmica je bila vrlo zanimljiva, dinamična i neizvjesna. Nakon kratkog početnog vodstva domaćih, Umažani već u 7 minuti uzimaju prednost s kojom odlaze na odmor. U drugom poluvremenu  nakon jezikove juhe trenera Ivandije, Sesvećani ubrzavaju i preuzimaju vodstvo koje više ne ispuštaju do kraja utakmice. U jednom su trenutku plavi vodili i sa šest pogodaka razlike, međutim od 52. do 56.  minute gosti rade seriju od 4:0 i gotovo sustižu Sesvete. Pri samom završetku razlika se spustila na gol razlike koja je ostala do kraja. 


Najefikasniji u redovima Sesveta bili su Darko Krndelj i Ivan Matić s po 5 pogodaka. Nakon ovog kola MRK Sesvete je i dalje osmi ali s novim bodovima ipak u boljoj poziciji pred narednu utakmicu u kojoj gostuju kod pretposljednjeg Bjelovara.


Dodajmo da je uoči početka susreta predsjednik kluba Josip Ćurković direktoru Hrvatske rukometne reprezentacije, našem Sesvećanu goru Voriju uručio prigodan poklon u znak zahvalnosti za sve lijepe i sretne trenutke koje je naša rukometna reprezentacija priuštila svim građanima Hrvatske. Utakmicu je također pratio i direktor svih hrvatskih rukometnih selekcija Ivica Udovičić. 


Svakako treba istaknuti i jednu lijepu navijačku sinergiju koja je uslijedila za vrijeme rukometnog susreta. Uoči rukometnog susreta, odigrana je košarkaška utakmica Sesvete - Zapruđe. Naime, poznato je da sesvetski košarkaški klub ima najbolje navijače u svom košarkaškom okruženju, ali i najbolje navijače na razini svih sportova u Sesvetama. Upravo oni - Dotepenci, kako se nazivaju zajedno s ostalim navijačima, priredili su izvanrednu atmosferu koja je moguće i pomogla našim igračima u ovoj utakmici.


Utakmicu je prenosio televizijski sportski kanal Planet sport, a Ivan Matić, najbolji strijelac i trener Silvio Ivandija dali su poslije izjave tijekom prijenosa uživo iz dvorane.



Sesvete: Matej Mudrinjak 5 obrana, Ivan Panjan1 obrana;  

 Darko Krndelj 5 (2), Darko Mršić, Domagoj Potnar, Ivan Matic 5, Danijel Papić 2, Leon Strbad 3 (2), Marko Jurakić 2, Daniel Vusić 1, Dominik Misković 4, Mislav Šuker, Krešimir Krešić, Mislav Nenadić 1, Ivan Rukavina 3 i Vito Bahtjarević 2

Trener: Silvijo Ivandija






Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account