Dolaskom sv. Nikole na led, u Sesvetama je otvoreno sezonsko klizalište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2019. 10:13:40
Dolaskom sv. Nikole na led, u Sesvetama je otvoreno sezonsko klizalište

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U petak navečer besplatnim klizanjem otvoreno je klizalište u Sesvetama.


Klizalište se kao i dosadašnjih godina nalazi u Ninskoj ulici pod velikim šatorom na dijelu prostora parkirališta. Već uobičajeno klizalište ima i svoju vanjsku stazu, izvan prostora šatora što daje dodatnu draž i mogućnosti zabave na ledu, a novost je i mali božićni sajam. Naime, uz šator postavljene su drvene kućice u kojima OPG-ovi nude zanimljive proizvode. Tu je i Prigorska hiža koja nudi okrijepu.


Početak sezone klizanja koja će potrajati do 8. siječnja otvorio je dopredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota u pratnji vijećnica Mire Halape i Zlate Trošelj.  No, posebno zanimanje na otvorenju izazvao je dolazak sv. Nikole s njegovim domištrantom koji je na pleči nosil pun koš slastica i autohtonog prigorskog voća - mandarina. Za svaki slučaj za one zločeste na ledu, a takvih sinoć ipak nije bilo, došel je i Krampus s lancima, ali ipak nikog nije trebalo zvezati i otpelati z leda. 


Sv. Nikola je posebno prigodnim darovima nagradio sve Nikole i NIkoline koji su se tog trenutka zatekli na ledu, a ostalima je podijelio već spomenute slastice i voće.


I dok su djeca i mladi uživali na ledu, velika većina odraslih u njihovoj pratnji krijepila se kuhanim vinom, čajem ili kakvim drugim pićem odnosno hranom.


Klizalište će raditi radnim danom od 13 do 22, subotom i nedjeljom od 11 do 22 sata, na Badnjak i Staru godinu od 11 do 17, a na Božić i Novu godinu klizalište će biti zatvoreno. U sklopu klizališta je i posudionica klizaljki koja ih ima od najmanjih brojeva za vrtičku djecu do košarkaškog stopala. 


"Pozivam sve da dođu razgledaju ponudu ovog našeg malog Božićnog sajma i naravno krenu na led, ali moram naglasiti da se kliže na vlastitu odgovornost, dakle organizator ne preuzima odgovornost za eventualne ozljede nastale padom na ledu", rekao nam je organizator cjelokupnog događanja, predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2023. 11:38:55

Create Account