Veliki požar u Vugrovcu uspješno ugašen u združenoj vježbi prigorskih DVD-ova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.4.2019. 12:23:41
Veliki požar u Vugrovcu uspješno ugašen u združenoj vježbi prigorskih DVD-ova

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na Kocil bregu ponad Vugrovca kod crkve sv. Mihalja planuo je u nedjelju popodne požar kojeg su uspješno ugasili članovi 9 DVD-ova. Ovu su vježbu svi odradili izvrsno.



Zapalila se hrpa ilegalno odbačenog plastičnog i drugog otpada na parkiralištu u blizini crkve, a požar je uskoro zahvatio okolno raslinje. Vatrena fronta krenula je u dva smjera. Jedna prema središtu Vugrovca, a druga prema crkvi. Ubrzo po dojavi dignuti su članovi 9 prigorskih DVD-ova koji su sa svom opremom i ljudstvom stigli na požarište i vrlo brzo po dolasku je plamen stavljen pod kontrolu i ugašen. 


Srećom bio je to scenarij združene vježbe naših vatrogasaca. U nedjelju je padala kiša, pa požara ionako ne bi bilo, no unatoč toga vježba je održana da bi se provjerili sustavi veze, zapovijedanja i upotrebe opreme u sličnim realnim situacijama. 


"Vježba je odrađena vrlo dobro, uočili smo sitne greškice koje ćemo ispraviti, a upravo zato i služe ovakve združene vježbe kako bi se eventualne greške uočile i potom ispravile za slučaj realne situacije", rekao je zapovjednik vježbe ujedno zapovjednik DVD-a Vugrovec Zoran Potočić. 


"Svaku godinu po programu Vatrogasne zajednice Grada Zagreba organizira se za određeno područje združena vježba, a za ovaj naš dio Prigorja ove smo godine mi bili domaćini, pa je stoga i naš zapovjednik napravio plan i program vježbe koju smo potom svi zajedno iz našeg rajona odradili jako dobro", izjavio nam je nakon vježbe predsjednik DVD-a Vugrovec Mladen Uroić.


Na vježbi su uz domaćine DVD Vugrovec sudjelovali DVD-i: Kašina, Kučilovina, Gornja Kašina, Planina Gornja i Donja, Adamovec, Moravče i Blaguša.     


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.2.2024. 8:45:17

Create Account