"Glazbom kroz zid" ove subote u sklopu Maker Faira ispred OŠ Luka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.9.2023. 12:46:48
Početak: 30.09.2023. 10:00
"Glazbom kroz zid" ove subote u sklopu Maker Faira ispred OŠ Luka

Foto: Plakat

Pet dosadašnjih koncerata GŠ Zlatka Grgoševića bilo je održano ispred glavne porte Sljemena, a ovaj šesti ispred OŠ Luka kamo je potjeran i Maker Fair festival kojemu je zabranjeno djelovanje u prostoru upravne zgrade Sljemena.




Glazbena škola Zlatka Grgoševića, kao što je poznato i dalje je podstanar unatoč tome što je školi već prije desetak godina obećan novi prostor u glavnoj industrijskoj zgradi Sljemena, poznatoj Jankićevoj kocki koja bi trebala biti preuređena upravo u suvremenu zgradu glazbene škole kakvu ova sesvetska, jedna od najvećih glazbenih škola  Hrvatskoj i zaslužuje.


Kako bi ukazali na problem učenici zajedno sa svojim profesorima do sad su ispred Sljemena održali seriju koncerata nazvanih Glazbom kroz zid. Ove subote bit će održan šesti, ali ne više ispred Sljemena, nego ispred OŠ Luka, kako je potjeran i Maker Faire festival koji je prvotno trebao biti održan u upravnoj zgradi Sljemena, no, grad nije izdao odobrenje za to. 


Solidarizirajući se s organizatorima ovog međunarodnog festivala ideja i tehnologije koji je mogao biti održan i u zagrebačkom Tehničkom muzeju i na gradskom Europskom trgu, a ne može u Sesvetama na prostoru Sljemena, u glazbenoj su školi odlučili ovoga puta šesti koncert Glazbom kroz zid održati za vrijeme trajanja Maker Faire festivala ispred OŠ Luka. 


Koncert se održava ove subote, 30. rujna od 10 sati.  Sada je vrijeme da Sesvećani svojim dolaskom i na koncert i na tehnološki festival masovno podrže i školu u težnji za ostvarenjem svog prostora i organizatore izvrsne ideje koji, izgleda nisu dobro došli u gradske prostore na području Sesveta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:22:00

Create Account