"Kuc-kuc, ovdje Tiflološki muzej" u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.8.2021. 13:10:51
Početak: 12.08.2021. 09:00
 "Kuc-kuc, ovdje Tiflološki muzej" u Muzeju Prigorja

Foto: Pozivnica

U Muzeju Prigorja gostuje zagrebački Tifološki muzej s doista za naše uobičajene pojmove nesvakidašnjom izložbom koju svakako vrijedi posjetiti.Otvorenje je 12 kolovoza, a izložba se može razgledati do 30. kolovoza.


Tiflološki muzej izuzetan je muzej, rijedak i u svjetskim razmjerima, piše u pozivu na izložbu na stranicama našeg Muzeja.


Tradicija rada dugačka gotovo sedam desetljeća zavređuje da se s njegovim djelovanjem i postignućima upozna što šira zajednica. Stoga je muzej pripremio izložbu kojom se predstavlja, a koja slijedi sadržajni trag prve pokretne izložbe Tiflološkog muzeja iz davne 1956. godine koja je za cilj imala "...da se u masama stvori pravilan stav prema slijepima, ... da se razbije nevjerica u radne mogućnosti slijepih".


Izložba autorice mr. sc. Željke Sušić, muzejske pedagoginje savjetnice, naglašava ulogu i značenje ovog nesvakidašnjeg muzeja čija se specifičnost ogleda u sadržaju kojim se bavi, sakupljenim zbirkama, izložbenoj aktivnosti te pedagoškoj djelatnosti, nudeći posjetiteljima i čitavoj zajednici mogućnost da se upozna s postignućima slijepih osoba, promovirajući toleranciju i razumijevanje prema pravima i osobnostima drugih i drugačijih.
Vezane vijesti
Ažurirano: 1.10.2023. 11:28:59

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account