Velika ekološka akcija čišćenja Brestja ove subote, svi su dobro došli!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2023. 13:36:17
Početak: 14.10.2023. 09:00
Velika ekološka akcija čišćenja Brestja ove subote, svi su dobro došli!

Foto: Plakat

Vijeća Mjesnih odbora Staro i Novo Brestje organiziraju ove subote ekološku akciju čišćenja naziva: „Zajedno za čisti okoliš – očistimo Čučersku Reku“



Vijeća mjesnih odbora obaju Brestja pozivaju sve svoje sugrađane i staro i mlado da se odazovu ove subote, 14. listopada od 9 do 14 sati na 4. zajedničku ekološku akciju čišćenja oba susjedna naselja rastavljena samo administrativnom granicom, a ustvari je to jedno jedinstveno naselje - Brestje, kao što im je zajednička i župa. 


"Započet ćemo čišćenjem našeg potoka Čučerska Reka koji je poveznica između Novog i Starog Brestja. Početak je predviđen kod mostića pored škole gdje će sudionici biti podijeljeni u skupine po zadacima", kaže potpredsjednica MO Novo Brestje Ines Sosa Meštrović.

 

I ove godine akciji se pridružuju i mlade snage te će tako sudjelovati 15tak mladih u sklopu međunarodnog volonterskog projekta '72 sata bez kompromisa' koji je zaživio u deset europskih zemalja, a u Hrvatskoj okuplja tisuće mladih od 2014. godine. Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u svojoj lokalnoj zajednici i pokazati koliko se zajedničkim snagama može napraviti promjena u kratkom vremenskom periodu.

 

U akciji će sudjelovati i Zajednica mladih župe Dobrog Pastira-Brestje u sklopu svoje akcije 'Klupa promjene' koji će sanirati i bojati klupe u naselju. Cilj ove akcije je da građani obrate pažnju na klupe te iskoristiti element neočekivanosti kako bi upoznali građane s mladima koji žele sudjelovati u životu svog naselja i imaju potrebu za zelenim prostorima namijenjenih igri i rekreaciji koji naselju u velikoj mjeri nedostaju. Isto tako cilj je citatima koji se nalaze na pojedinim klupama osvijestiti djecu i mlade, ali i sve ostale, na velik problem vršnjačkog verbalnog nasilja.


"Pozivamo sve da se uključe u što većem broju i na taj način pokažemo koliko nam je važno da naše naselje i dalje bude prekrasno mjesto za život. Dobrodošli su sudionici svih dobnih skupina, a za sve sudionike bit će osiguran topli čaj", zaključuje Sosa Meštrović.



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account