Najavljeno ovogodišnje 56. Križevečko veliko spravišće

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 21.2.2024. 13:32:13
Najavljeno ovogodišnje 56. Križevečko veliko spravišće

Foto: Grad Križevci

Najveća kulturno-povijesna i turistička manifestacija ovoga kraja 56. Križevečko veliko spravišče ove će se godine održati od 07. do 09. lipnja.



Legendarna predstava o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera ove se godine vraća pod iskusnu redateljsku palicu Adama Končića,  hrvatskog filmskog, televizijskog i kazališnog glumca te redatelja.


S obzirom da su glazbeni nastupi sastavni dio Križevečkog velikog spravišča, Organizacijski odbor potvrdio je da će na ovogodišnjem Spravišču nastupiti  glazbenici – Gibonni, Gazde, Urban & 4 i Vojko V. 


Gibonni je u prošloj godini okićen titulom glazbenika koji je na prvom mjestu liste najviše prodanih ulaznica u 2023. godini prema podacima službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja a sa 43 osvojenih Porina, Gibonni je ujedno najnagrađivaniji hrvatski izvođač.


Gazde su jedan od najutjecajnijih i najdugovječnijih tamburaških glazbenih sastava. Prošle godine su obilježili 30 godina karijere."


Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski u Križevce dolaze nakon iznimno uspješne prošlogodišnje koncertne godine s nizom rasprodanih koncerata. Damir Urban ovogodišnji je dobitnik nagrade Zlatni studio za najboljeg pjevača, a valja istaknuti da je bio nominiran i u kategoriji za najbolji koncert u kojoj je nagradu odnio Gibonni.


Vojko V dijeli prvo mjesto po broju nominacija za ovogodišnju najugledniju glazbenu nagradu 

Porin s obzirom da je njegov album „Dvojko“ nominiran u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Rock&Off, koju dodjeljuje novinarska struka, Vojko  osvojio je nagradu za Rap&Off izvođača godine


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 10:35:08

Create Account