Ovaj tjedan traju Dani tehničke ispravnosti motocikala u cijeloj Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2023. 15:43:16
Ovaj tjedan traju Dani tehničke ispravnosti motocikala u cijeloj Hrvatskoj

Foto: Pixabay/Maria Saveleva

Svoja motorna vozila na dva kotača dovezite na besplatan tehnički pregled u bilo koju stanicu za tehnički pregled.




Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana za sigurnost cestovnog prometa u razdoblju od 24. (ponedjeljak) do 29. (subota) travnja 2023. godine, u svim stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023''.

 

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli tehnike ispravnosti, te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja stanice za tehnički pregled vozila ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

 

Tijekom akcije vozači dragovoljno mogu dovesti svoje motocikle i mopede kao i ostala vozila L kategorije, u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se besplatno pregledati tehnička ispravnost motocikla ili mopeda.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 12:12:03

Create Account