Prvo Europsko prvenstvo u Vespa rally-ju koje se održava izvan Italije ovog vikenda u Rovinju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2023. 18:55:38
Prvo Europsko prvenstvo u Vespa rally-ju koje se održava izvan Italije ovog vikenda u Rovinju

Foto: Vespa klub Hrvatska

„European Vespa Regularity Championship 2023.“ - „Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.“, prvo koje se održava izvan Italije od 1954. godine ovog vikenda vozi se u Rovinju.


Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj – Rovigno uz podršku Vespa club Europa, uz sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture organiziraju „European Vespa Regularity Championship 2023.“ - „Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.“ - koje će se održati u Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada 2023. godine.


Ovo „Europsko prvenstvo“ prvo je koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na kojemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske… 


 Natjecatelji „European Vespa Regularity Championship 2023.“ - „Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.“ – vozit će dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara. 


U subotu 7. listopada prvi vremenski ispit starta u Rovinju od 9 sati, a natjecateljska dionica duga 170 kilometara vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa sve do Rovinja i dolaska na startno/ciljnu poziciju (ulica Braće Brajković 1) nadomak središta grada s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgru. 

Nakon odvožene dionice natjecatelji će, u samom Rovinju, na središnjem mjestu održavanja Europskog prvenstva u Vespa rally-u, svoje umijeće vožnje i upravljanija Vespama pokazati i na dvjema vremenskim mjernim stazama, što je iznimno atraktivno ne samo za same natjecatelje nego i za sve posjetitelje i gledatelje. 


U nedjelju 8. listopada pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 kilometara od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici „Europskog prvenstva u Vespa rally-u“ znanje i umijeće pokazati na završnoj natjecanju u vožnji vremenske mjerne staze. 


Osim za natjecatelje ovo Europsko prvenstvo odlična je prigoda za sve posjetitelje i gledatelje da uživo podrobnije vide i upoznaju se s kultnom Vespom, a na samom natjecanju sudjelovat će brojni rijetki modeli, uvijek mlade i neodoljivo zavodljive Vespe.


Organizacija i domaćinstvo velikih natjecanja poput „Europskog prvenstva u Vespa rally-u“  veliko je priznaje za Vespa klub Hrvatska i njenih svih 13 lokalnih klubova za sav dosadašnji rad i trud na brojnim susretima i natjecanjima koja su uvijek ocjenjena najvišim ocjenama, poput Svjetskog Vespa susreta „Vespa World Days 2015.“ koje smo organizirali u Biogradu i Zadru. 


Osim promocije Vespe kao kultnog motocikla uz afirmaciju sigurnosti cestovnog prometa i odgovornog sudjelovanja u prometu, uz širenje tehničke kulture, ovakvi veliki susreti pokazali su se i kao odlična promocija Hrvatske kao turističke destinacije u koju ljubitelji Vespi, sudionici naših događanja, s obiteljima rado dolaze na godišnje odmore. A, ovo će „Europsko prvenstvo“ mnogi natjecatelji i posjetitelji iskoristiti za upoznavanje Hrvatske i Istre te će svoj odmor provesti u našoj zemlji. Vezane vijesti
Ažurirano: 15.5.2022. 15:24:35

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account