Počinje advent u Divljem srcu grada – spoj starog šarma i suvremene edukacije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.12.2023. 13:10:37
Počinje advent u Divljem srcu grada – spoj starog šarma i suvremene edukacije

Foto: ZOO Zagreb

Šetnice i paviljoni Zoološkog vrta Grada Zagreba ukrašeni su tisućama lampica, pa posjetitelji mogu na poseban način uživati u jedinstvenoj arhitekturi zoološkog vrta utemeljenog prije 98 godina.Danas počinje Advent u Divljem srcu grada. Šetnice i paviljoni Zoološkog vrta Grada Zagreba ukrašeni su tisućama lampica, pa posjetitelji mogu na poseban način uživati u jedinstvenoj arhitekturi zoološkog vrta utemeljenog prije 98 godina. Bogat program priprema se petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Tih će se večeri posjetitelji moći uključiti u Mrak ture, edukacije, zabavne igre i kreativne radionice. 


Mrak ture obilasci su Zoološkog vrta pod vodstvom edukatora koji u 17, 18 i 19 sati kreću s Edukacijskog trga.

Zimska postaja – naziv je edukativnog kutka u Traperskoj kolibi gdje najmlađi posjetitelji mogu doznati mnoštvo zanimljivih činjenica o svijetu životinja. Edukatori će, među ostalim, govoriti o zimskim kaputima životinja te zimskom snu. 

U kreativnim radionicama u Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske izrađivat će se raznoliki ukrasi, čestitke i hranilice za ptice. Zainteresirani će s vanjske strane Interpretacijskog centra moći razgledati izložbu Najljepši stanovnici planeta, postavljenu u povodu 15. obljetnice Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

U Edukacijskom centru organizirat će se Zimske igre – mala, sportovima nadahnuta, natjecanja za djecu.

Na katu restorana Kod morskog lava dio je prostora uređen nalik na kolibu Djeda Božićnjaka.

Posjetitelje Zoološkog vrta očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda.

Avent u Divljem srcu grada traje do kraja školskih zimskih praznika – 7. siječnja 2024. godine. Program se ne održava na Badnjak (24. prosinca) i Staru godinu (31. prosinca).


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.6.2024. 13:47:51

Create Account