Massimu Porin za životno djelo - Umjetnik posvećen publici, emociji i izvrsnosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.2.2023. 9:00:21
Massimu Porin za životno djelo - Umjetnik posvećen publici, emociji i izvrsnosti

Foto: Facebook/Massimo

Broj glazbenih nagrada Porin koje je Massimo osvojio za života, impresivan je, a najviše ih je osvojio u kategoriji „Najbolja muška vokalna izvedba“, njih čak deset.Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom, uspjesima i nagradama obilježili hrvatsku glazbu, upisali se u povijest i iznimno doprinijeli kulturi. Dodjeljuje se onima koji su ostavili trag koji se ne zaboravlja, čiji vokal pamtimo, čije nam se interpretacije urežu zauvijek u sjećanje i koji imaju ono nešto. Odnos s publikom, karizmu, talent koji se rijetko rađa. Jedan od tih bio je i – Massimo.


Upravni odbor Porina, nažalost posthumno, ove godine dodjeljuje Porin za životno djelo upravo njemu, umjetniku posvećenom publici, emociji i izvrsnosti.


Broj glazbenih nagrada Porin koje je osvojio za života, impresivan je, a najviše ih je osvojio u kategoriji „Najbolja muška vokalna izvedba“, njih čak deset. Massimo je zaista bio sjaj u tami, osoba kojeg su kolege cijenile i voljele, a publika mu je bila odana od prvog do zadnjeg, preranog, trenutka.


Dio teksta o Massimu koji donosimo, kaže: „U samo njemu svojstvenoj maniri, gospodski je zahvaljivao na svakoj kupljenoj ulaznici, otpjevanom stihu s njim u glas i pljesku nakon nastupa, a iako bi se na pozornici istinski i potpuno predao interpretaciji koja bi ga potpuno iscrpila, strpljivo je gotovo nakon svakog koncerta upoznavao svoju publiku i slušao njihove dojmove“.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2021. 13:44:31

Create Account