Izložba Marlen Ban u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2022. 13:22:48
Izložba Marlen Ban u Knjižnici Dubec

Foto: Knjižnica Dubec

U knjižnici Dubec postavljena je izložba autorice Marlen Ban.


O izložbi piše sama autorica:


''Knjiž(n)ica''

Knjiž(n)ica, knjižica u knjižnici, samostalna je izložba koja nastoji asimilirati umjetničke knjige u knjižnicu. antibiografija - čudne naslikane oči.

Fragmenti tekstova te fotografije preuzete iz časopisa “Ispod pločnika” i “Libra libera” povezani su poglavlja u koja komentiraju društvo, politiku, crkvu, položaj žene, individualnost, seksualnost, muškarce i um.

' ' a n t i b i o g r a f i j a ' ' pokriva društveno a n g a ž i r a n e t e m e o b u h v a ć e n e poglavljima društva, politike, crkve i položaja žene dok se ''čudno naslikane oči'' fokusiraju na osobnije teme kao što su individualnost, seksualnost, romantične odnose i um.

crtice misli

Serija od 10 pisaćom mašinom zapisanih osobnih misli. Ritmički povezane kako bi podsjećale na poeziju i zbunile čitatelja ponavljanjem riječi.

Kako izgubiti sebe?

Serija koja kroz 12 tekstova prati proživljavanje depresivnog poremećaja prouzrokovanog prekidom emotivnog odnosa i stanjem kroničnog dugogodišnjeg psihološkog pritiska.

Što je smisao i bit života?

Namjera odgovaranja na pitanje “Što je smisao i bit života?” pomoću fotografija svakodnevnih aktivnosti i rutina stranaca, asocijativno povezanih s fragmentima tekstova.


O autorici: 


Marlen Ban rođena je u Puli 1999. godine. Studentica je studija javne uprave Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Do sada je sudjelovala na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj od kojih se izdvajaju VGA03 u Galeriji SKC u Rijeci 2021. godine, 34. Adria art annale u Deoklecijanovim dvorima u Splitu 2021. godine te virtualna izložba Da! festivala 2022. godine. Također je sudjelovala u pojektima Bookara STudentART 2021. godine i ''XIIxII'', službenog kalendara Istarske županije za 2022. godinu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2023. 14:38:05

Create Account