Mali sesvetski "Cvrčki" cvrčali bivšoj "Cvrčkici" na Radio Sljemenu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.2.2024. 10:05:48
Mali sesvetski "Cvrčki" cvrčali bivšoj "Cvrčkici" na Radio Sljemenu

Foto: DV Sesvete

Veliki zagrebački radio posjetio mališane u Dječjem vrtiću Sesvete (P.O. Brestje), a dovela ga negdašnja sesvetska vrtićarka Tea.




Dječji vrtić Sesvete odnosno glazbenu skupinu Cvrčak posjetila je novinarka Radio Sljemena Tea Barić kojoj su se osim samih mališana jako obradovale odgojiteljice Snježana Petej (mentorica) i Gita Bagarić koje su nam o tom događaju napisale članak:


   Jednoga dana kontaktirala me je bivša polaznica našega vrtića Tea Barić. Kolegica Gita i ja pamtimo je kao zanimljivu, pričljivu, druželjubivu djevojčicu punu zainteresiranosti i znatiželje. Sve te osobine uspješno je primijenila u svojem današnjem zvanju. Jako smo se razveselile njenom pozivu i suradnji.


Primijetile smo da imamo jako dobru suradnju s roditeljima cijelo radno iskustvo te da svaku generaciju koju vodimo od jaslica do škole izvedemo kao prave male zrele ljude koji postižu dobre, odnosno odlične rezultate u školi, a nakon školovanja postaju zrele i odgovorne osobe kako na poslu tako i u privatnom životu. Nema veće sreće i zadovoljstva nego kada ti se roditelji i djeca koja su išla u našu skupinu javljaju na ulici, pozdravljaju te i s veseljem razgovaraju i prisjećaju se predivnih dana provedenih u vrtiću, u našoj skupini.


Tea Barić je novinar suradnik u djelu informativnog programa gdje zajedno s urednicima piše vijesti, priloge i članke za mrežnu stranicu Radio Sljemena. Sudjelovanje naše skupine Cvrčak u emisiji Lutajući reporter djeca su doživjela s velikom radošću i zanimanjem, zapravo im je to bilo jedno potpuno novo iskustvo. Razgovarale smo s djecom o radiju, što je to radio, tko će doći u našu skupinu, o čemu ćemo razgovarati, i ono najvažnije, morat će razgovarati da bi se čuli, jer radio nije televizija gdje se vidi i čuje nego samo čuje ono što se kaže. 


Djeca su prvo bila malo zbunjena, no vrlo brzo su shvatila što trebaju činiti da bi sudjelovanje u emisiji bilo slušljivo. Budući da je vrijeme maškara, karnevala, maskiranja i šala, a karakter  emisije Lutajući reporter je obrada neke zanimljive teme iz društvenog i gradskog života, Tea se sjetila da bi mogla doći u naš vrtić i napraviti kratku reportažu o maškarama u vrtiću te što o toj temi misle naši najmlađi. 


Djeca su je dočekala s velikim nestrpljenjem i vrlo zainteresirano sudjelovala u razgovoru. Za kraj su otpjevali pjesmicu "Bugi vugi" koju smo pripremili za Sesvetski fašnik.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 15:03:20

Create Account