Počinje upis predškolske djece u gradske osnovne škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2021. 16:04:46
Počinje upis predškolske djece u gradske osnovne škole

Foto: Ilustracija

Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba odmah po obavljenim pregledima, a najkasnije do 15. lipnja 2021., sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava.


U I. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2021. godine navršavaju 6 godina života (zaključno na dan 31. ožujka 2021. godine).  

Prije upisa u I. razred, roditelj/skrbnik obvezan je dogovoriti termin pregleda za dijete u ambulanti nadležnog školskog liječnika radi utvrđivanja njegovog psihofizičkog stanja, a potom i u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području. 


Iznimno, sljedeće osnovne škole obavljat će pregled i upis djece na drugim lokacijama: 

     OŠ Miroslava Krleže, Kaptol 16 u OŠ Jabukovac, Jabukovac 30,

     OŠ dr. Ivan Merz, Račkoga 4 u OŠ Matka Laginje, Laginjina 13,

     OŠ Petra Zrinskog, Krajiška 9 u OŠ kralja Tomislava, Nova cesta 92, 

     OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, Mlinarska 35 u Školi za medicinske sestre, Mlinarska cesta 34,

     OŠ Bukovac, Trnac 42 u prostorima Mjesnog odbora Bukovac, VIII. Požarinje 2a i  

     OŠ Vugrovec-Kašina u prostorima Škole u Kašini, Ivana Mažuranića 43.


Za dijete koje nije školski obveznik, a koje će tijekom 2021. godine navršiti šest godina života, roditelj/ skrbnik može u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovoj prijavi prebivališta/boravišta, podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u I. razred najkasnije do 31. ožujka 2021. godine. Za dijete koje je pohađalo predškolsku ustanovu roditelj/skrbnik dužan je, uz zahtjev za prijevremeni upis djeteta, priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. 


U slučaju da dijete iz opravdanih razloga ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja do 4. lipnja 2021. godine, roditelj/skrbnik dužan je najkasnije do 30. svibnja 2021. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području te s njim dogovoriti drugo vrijeme pregleda.

            

Pri upisu u I. razred osnovne škole roditelj/skrbnik djeteta dužan je predočiti školi:

            1. mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred i

            2. ukoliko je riječ o prijevremenom upisu u I. razred, Rješenje kojim se to odobrava.

            

Obavijest o upisu djece u I. razred osnovne škole po gradskim četvrtima Grada Zagreba, kontakti osnovnih škola i nadležnih liječnika školske medicine objavljeni su na oglasnim pločama Gradskog ureda za obrazovanje, područnih ureda Gradske uprave Grada Zagreba, dječjih vrtića i osnovnih škola Grada Zagreba, Službe za školsku i adolescentnu medicinu te na mrežnoj stranici Grada Zagreba: www.zagreb.hr.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2023. 11:58:11

Create Account