Sesvete i Šibenik miroljubivo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2017. 10:03:41
Sesvete i Šibenik miroljubivo

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U subotnje tmurno popodne u 17. kolu 2. HNL-a na stadionu sv. Josipa Radnika Sesvete i Šibenik su podijelili bodove. Rezultat 2:2.


Hladno jesensko tmurno vrijeme kao da je otjeralo gledatelje, pa je pred jedva stotinjak gledatelja solidan sudac Andrej Burilo nakon početne minute šutnje za patnju Vukovara i Škabrnje, dao znak za poetak utakmice. Zanimljivo je da su oba gola pala u drugom poluvremenu, Sesvećani postigli prva dva, Šibenčani ih potom sustigli.  Uostalom, evo službenog izvještaja NK Sesveta o utakmici: 


Vrlo dobra utakmica završila i najpravednijim rezultatom. Želja današnjih suparnika da stignu do prednosti gledateljima je uljepšala tmurno i prohladno poslijepodne. Otvoreno su igrali i domaćini i gosti, te su u prvom poluvremenu stvorili po jednu izglednu priliku za postizanje pogotka. Nisu bili precizni niti jedni ni drugi tako da je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka.Odmah na početku drugog poluvremena naša momčad dolazi do vodstva. Sa desne strane ubačena lopta za Kolegu koji šutira na gol, jedan gostujući igrač blokira udarac i lopta dolazi do Kluka koji iz blizini pogađa za 1:0. Nedugo nakon toga Lihić prima loptu na sredini terena, kreće prema protivničkom golu i prizemnim udarcem povećava vodstvo. 


U tom periodu utakmice stvorili su naši igrači još jednu priliku, ali je rezultat ostao isti. Treba naglasiti da su gosti cijelu utakmicu igrali organizirano i pokazali zavidnu razinu nogometne igre. Nakon što su gubili dva gola razlike nastavili su svojim načinom igre postići pogodak. Upravo se to i dogodilo u 55. minuti, kada jedan centaršut sa lijeve strane, Brekalo dobro skače i smanjuje rezultat. Nakon smanjenja rezultata tempo igre se podiže na razinu više. Gosti neumorno traže drugi pogodak.


U jednoj akciji Brekalo prima  loptu na lijevoj strani i sa ruba kaznenog udarca lijepim udarcem poravnava rezultat. Imali su gosti još nekoliko prilika, izdvojit ćemo lijep i silovit udarac Aliyu Mohammed Okechukwua koji pogađa vratnicu. 


Sve u svemu lijepa utakmica sa puno pogodaka zadovoljila je gledatelje.


Nakon ovog kola Sesvećani su na vrlo dobrom 4. mjestu na tablici ispred Hajduka II, a u narednom kolu gostuju kod trećeplasiranog Dugopolja.  Bit će to pravi derbi kola. 


Evo rezultata cjelokupnog kola:




Tablica nakon 17 kola: 




Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2018. 14:10:25

Create Account