Na krilima sesvetskih krila Lane i Tine rukometašice pobijedile Osijek

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.10.2023. 10:27:21
Na krilima sesvetskih krila Lane i Tine rukometašice pobijedile Osijek

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Ovo se još nije vidjelo u novije vrijeme sesvetskog ženskog rukometa kad su razigrane domaće krilne igračice Lana Jurina i Tina Würt postigle pa gotovo sve sesvetske pogotke.
U 7. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene u subotu navečer RK Sesvete - ŽRK Osijek 27:25 (11:12).


Razloga za optimizam itekako jer ovo je bio peti susret za redom u kojem su Sesvećanke odigrale bez poraza i jedno su od najugodnijih iznenađenja lige. Prvi dio bio je dosta izjednačen. Početnu prednost imale su domaće rukometašice, a onda je Osijek preokrenuo na plus četiri. Domaće uzvraćaju i u 27. minuti ponovo izjednačenje (11:11). Ipak, Osijek je na predah odnio minimalnu prednost  (11:12). 


U nastavku je neizvjesnost potrajala do 45. minute kada Sesvećanke preuzimaju prednost i ne ispuštaju je više do kraja utakmice. Bilo je i pet razlike, ali susret završava s +2 u korist Sesveta. Za pobjedu najzaslužnija su bila sesvetska krila, sjajna Lana Jurina koja je postigla čak 15 (deset iz igre i pet iz sedmeraca), i Tina Würt sa sedam golova. Od sesvetskih 27 postigle su 22 pogotka. Treba istaknuti i vrlo solidnu Leu Krznar na golu s 10 obrana.

U narednom kolu Sesvete su slobodne, a u 9. kolu 11.11. dočekuju Podravku.


Sesvete: Veronika Mamić (4), Lea Krznar (10), Lucija Rezo 1; Tina Würth 7, Magali Lujić 1, Nika Peričić,  Petra Krezo,  Magdalena Janković Miloš, Lucija Krezo 1, Nika Gavrilović 2, Anamaria Puđa, Lara Zovko, Ana-Marija Bikić 1, Sara Jukić, Lana Jurina 15(5), Katja Hunjadi, Sara Jukić 

Trener: Nikola Škorić 

Vezane vijesti
Ažurirano: 18.2.2024. 16:02:24

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account