Gordan Jandroković u četvrtak boravio u Sesvetama (video i galerija fotografija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.6.2020. 22:27:13
Gordan Jandroković u četvrtak boravio u Sesvetama (video i galerija fotografija)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predsjednik Hrvatskog Sabora i nositelj liste HDZ-a za II Izbornu jedinicu, Gordan Jandroković, posjetio je u četvrtak Sesvete gdje se zadržao u cjelodnevnom obilasku.



 Dopodne je odvojio za posjet sesvetskom sajmu, jednom od najvećih takvih prostora u Hrvatskoj gdje se kraće vrijeme zadržao kod promidžbenog paviljona HDZ-a. S njime u društvu bili su ministar vanjskih poslova, Goran Grlić Radman, Ante Deur, savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Ante Plazonić, predsjednik sesvetskog HDZ-a.  Ova sva trojica Sesvećana nalaze se na listi, Deur je četvrti, Grlić Radman peti, a Ante Platonić na devetom mjestu.


Tu je Jandroković odgovarao na pitanja novinara, a video zapis intervjua možete pogledati ispod članka.

Nakon obilaska sajma uputili su se kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima gdje su položili  vijenac i zapalili svijeće.  Potom su prošetali središtem Sesveta, sve do Bjelovarske gdje su na terasi kafića trgovačkog centra družili s članovima sesvetskog HDZ-a.


U podne Jandroković je dopješačio do obližnjeg studija Zabavnog radija, gdje je glavnom uredniku Borivoju Zimonji petnaestak minuta odgovarao na pitanja o raznim aktualnostima. Razgovor je prenosilo još nekoliko lokalnih radio postaja druge izborne jedinice.


Nakon stanke za ručak u restoranu Sava centra, Jandroković je posjetio dva značajna sesvetska poduzeća koja osim što zapošljavaju veći broj uglavnom lokalnog stanovništva, svojim proizvodnim programom i još više vlastitom inovativnošću plijene pozornost i ukazuju na mogućnosti našeg gospodarstva.


Tako je u Dobrodolu vlasnik poduzeća Bajkmot Franjo Bajkovec sa suradnicima ugostio grupu Gordana Jandrokovića, gdje im je prezentiran rad ovog poduzeća koji upošljava više od 130 radnika, većinom s ovog našeg prostora. Bajkmont, kako je prezentirano gostima, jedno je od vodećih poduzeća na području čeličnih konstrukcija, ne samo u Hrvatskoj, nego i u zemljama okruženja.


U Vugrovcu su Jandroković i suradnici posjetili također jedno iznimno važno poduzeće, Elektrokem vlasnika Vlade Domenkuša. Ovo poduzeće zapošljava više od 120 radnika od kojih su gotovo trećina visokoobrazovani kadar, a cjelokupni proizvodni program industrijske  elektronike i komunikacija proizvod je vlastitog razvoja, pa se tako znatan dio raznih sofisticiranih sustava Elektrokema ugrađuje u nove vlakove koje proizvodi Končar.


Oba poduzeća znatan udio svoje proizvodnje izvoze u mnoge europske zemlje, a možemo sad odati i tajnu jer je prošlo dosta vremena, svojedobno su određeni elektronski dijelovi proizvedeni u Elektrokemu bili ugrađivani i u američke Patriot rakete.


Na kraju obilaska Sesveta, Jandroković je posjetio i najteže stradalu sesvetsku crkvu, onu u Vugrovcu gdje je vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić pokazao gostima teška oštećenja, te potom posjetio prostor podruma župnog dvora gdje se sada održavaju mise, a potom je razgledao također oštećen župni dvor.


Ovim se obilaskom Jandroković umnogome upoznao sa životom, radom, potrebama i željama lokalnog stanovništva, a doći će ponovo, na Petrovo na veliku kašinsku svetkovinu.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 8:55:18

Create Account