Marić i Čujić: Tražimo hitnu sanaciju pothodnika u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.1.2024. 11:05:34
Marić i Čujić: Tražimo hitnu sanaciju pothodnika u Brestju

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Čelnici VGČ Sesvete i VMO Staro Brestje zatražili od Grada hitnu sanaciju jedinog sesvetskog pothodnika kojim se ne može proći na siguran način.




Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Vladimir Marić i predsjednica VMO Staro Brestje Anđa Čujić su kod devastiranog  pothodnika u Brestju izjavama za javnost zatražili od nadležnih gradskih službi hitnu sanaciju pothodnika prije obećane cjelovite rekonstrukcije.


"Puno smo puta do sada prethodni predsjednici VGČ Sesvete i ja prema gradskim službama upućivali dopise tražeći da se ovaj pothodnik uredi, ali do danas sluha za to nije bilo", izjavio je jutros Marić naglašavajući kako Gradska četvrt nema nadležnost nad ovim pothodnikom, nego je on izravno pod gradskim komunalnim službama. 


"Još u rujnu 2020. godine obavješteni smo iz grada da će ovaj pothodnik biti uređen europskim novcem po najvišim standardima s kamerama, dizalom, novom rasvjetom, kanalicama za bicikle, a rok za izvođenje je 2025. godina. Tražimo od grada da to bude već na ljeto ove godine, ali prije toga da se odradi hitna sanacija kako bi građani mogli sigurno prolaziti ovim objektom", nastavlja Marić iznoseći pri tom podatke da je u posljednja dva mjeseca poslao tri dopisa o tome da je pothodnik devastiran, poplavljen, te potom da je u nesreći uništena sigurnosna ograda.  


"Ovo je jako ružno za Sesvete, ali ne samo za Sesvete nego još više za Grad Zagreb odnosno aktualnu vlast", zaključuje Marić.


Predsjednica VMO Staro Brestje Anđa Čujić zatražila je od gradonačelnika Tomaševića i gradske vlasti promtno rješavanje problema. "Očekujem da se već u ponedjeljak nadležni prionu rješavanju problema. "Ako nema mogućnosti da se odmah riješi ovaj problem tada tražim hitno postavljanje pješačkog semafora preko ove široke četverotračne prometnice", izjavila je Čujić napomenuvši kako je prije koji dan jedna djevojčica u pokušaju prelaska potopljenog poda preko postavljenih paleta okliznula se na ledu i pala u vodu pri tome se dobro natukla, srećom bez težih posljedica. 


Posljedica po okretno dijete nije bilo, no što bi se dogodilo da je pala neka starija osoba. Tko bi tada odgovarao i bili tada netko podigao tužbu protiv grada tražeći odštetu?  


Lijepo je da se planira cjelovita rekonstrukcija pothodnika po najvišim europskim standardima, međutim pothodnikom danas nije moguće proći na siguran način i zato se traži hitna makar privremena sanacija za siguran prolaz do konačnog rješenja.



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account