Održana redovna godišnja skupština DVD-a Planina Donja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2023. 18:43:23
Održana redovna godišnja skupština DVD-a Planina Donja

Foto: DVD Planina Donja, Dražen Markota

Agilni vatrogasci Planine Donje sumirali su rezultate svog djelovanja u proteklih godinu dana.



Konačno smo nakon dvije godine ponovo svi zajedno na našoj godišnjoj vatrogasnoj skupštini i lijepo je vratiti se na staro, govorili su i vatrogasci i gosti čekajući početak redovne godišnje izvještajne skupštine DVD-a Planina Donja. 


A članovi ovog društva bili su više nego aktivni. U prošloj godini izlazili su na 17 intervencija, većinom gašenja požara na otvorenome u čemu su sudjelovala 22 člana na čemu su im predsjednik Nikola Ištvanić i zapovjednik Miroslav Novosel posebno zahvalili.


Podsjetili su i na aktivnosti članova društva nakon dvaju velikih potresa, ali i poplava, pri čemu je odrađeno šezdesetak intervencija, a u njima uništenu opremu nadoknadili su zahvaljujući europskim fondovima.


Skupštini su nazočili brojni uzvanici među kojima saborski zastupnik Ante Deur, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Ivana Krišto, delegat gradske Vartogasne zajednice Tomislav Večković, ravnateljica Javne ustanove Maksimir Nika Dolenc sa suradnicima iz uprave, kašinski župnik vlč. Josip Senjak, tajnik HPD-a Lipa Ivan Krivačić, predstavnik LD Prepelica Dalibor Baričević, te predstavnici brojnih prijateljskih DVD-ova. Također treba spomenuti i tri slovenska vatrogasna društva, PGD-e Kozje, Ptuj i Trnje. DVD PLanina Donja jedino je vatrogasno društvo u Hrvatskoj koje surađuje s tri slovenska vatrogasna društva.



Vezane vijesti
Ažurirano: 29.1.2024. 10:15:56

Create Account