Tri su osobe ozlijeđene jučer u Blaguši u prometnoj nesreći, dvije u autu, jedna u kuhinji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.9.2023. 13:36:27
Tri su osobe ozlijeđene jučer u Blaguši u prometnoj nesreći, dvije u autu, jedna u kuhinji

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Starija žena ozlijeđena je u svojoj kuhinji kada je osobno vozilo udarilo u zid njene kuće iza kojeg se ona tada nalazila.



U jučerašnjoj prometnoj nesreći u Blaguši ozlijeđene su tri osobe od kojih dvije u osobnom vozilu i jedna u svojoj kući u koju je vozilo udarilo.


Prema informacijama koje smo dobili od policije i mještana, osobno vozilo se jučer, 11. rujna oko podneva spuštalo iz Gornje Glavnice Blaguškom ulicom u centar Blaguše gdje se nalazi zavoj pod 90 stupnjeva, a na kojem se mjestu na glavnu Blagušku ulicu spaja ulica Benkoščica i na tom je mjestu okretište lokalnog autobusa ZET-a. 


U trenutku nesreće 73-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila na način da može sigurno proći kroz zavoj, nego je produžio ravno gdje se s druge strane prometnice nalazi obiteljska kuća. Udario je u rubnjak nogostupa, pa potom probio željeznu ogradu s betonskim parapetom, te udario u zid kuće teško ga oštetivši. 


s druge strane zida u kuhinji je u tom trenutku za stolom sjedila 88-godišnjakinja koja je ozlijeđena, te prevezena u KB Dubrava gdje je utvrđeno da su ozljede srećom lakše.


Vozač koji prilikom vožnje i trenutka nesreće nije koristio sigurnosni pojas također je prevezen u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a njegovoj suputnici 74-godišnjakinji u istoj bolnici utvrđene su lakše ozljede.


"Taj uopče nije kočil, dobro da je živ ostal, a i suseda je imala sreče. Evo, ni v hiži više nisi siguran", rekao nam je jedan mještan Blaguše koji stanuje u blizini. 


Ispred navedenog mjesta postoji prometni znak koji ukazuje na priključak sporedne ceste na glavnu, ali i naznačuje zavoj. Je li starijem vozaču pozlilo neposredno prije nesreće, ili su mu otkazale kočnice, odnosno radili se tek o neopreznosti pitanja su na što bi trebala odgovoriti policija. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 16:52:54

Create Account