Sesvete uvjerljivo pobijedile Kustošiju 3:0 (0:0)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.11.2018. 17:41:19
Sesvete uvjerljivo pobijedile Kustošiju 3:0 (0:0)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu u kojem su, spram prvog, Sesvećani uvjerljivo dominirali.



Danas su odigrane dvije utakmice 12. kola 2. HNL-a. U Sesvetama na radnikovom stadionu pred stotinjak gledatelja  domaćini su bili uvjerljivo bolji od gostiju iz Kustošije.  Doduše u prvom poluvremenu ta razlika nije dolazila do izražaja, domaći tek nešto malo bolji, ali bez nekih većih prilika i realizacije. 


Tek u drugom poluvremenu nogometaši Sesveta se bude, očito ih je trener Babić motivirao i kreće snažniji pritisak prema golu gostiju što u konačnici rezultira krajnjim rezultatom od 3:0.  Prvi je gol postigao Marko Tolić u 48. minuti, da bi na 2:0 povisio Mario Vasilj u 74. minuti nakon čudnog "ping - ponga" u šesnaestercu Kustošije kad je lopta završila pod gredom u mreži. 


Konačni rezultat postignut je nakon posljednjeg napada domaćina u drugoj minuti sučeve nadoknade kad u prodoru jedan igrač Sesveta nakon kontakta pada u šesnaestercu, svi staju očekujući zvižduk suca, ali ne i Marko Tolić do kojeg dolazi lopta i ležerno ju šalje u prazni gol iza istrčalog protivničkog golmana. Nekoliko sekundi potom nikome nije bilo jasno što se dogodilo (?), Sesvećani traže penal, golman vadi loptu iz mreže, postavlja na visinu šesnaesterca i izvodi početni udarac, ali sudac Ivan Čužić pokazuje na centar, objašnjavajući igračima da nije sudio kontakt, jer je bila očita prednost za domaće, te je Tolić koji je u takvoj situaciji bio najhladnokrvniji, ležerno loptu uputio u protivničku mrežu. 


Sesvete će sada sigurno prestići Kustošiju na tablici, jer s istim brojem bodova imaju bolju gol razliku, pa se očekuje napredovanje za jedno ii dva mjesta. 


U drugoj utakmici odigranoj danas Dinamo je u Sigetu pobijedio Hrvatskog dragovoljca s 1:0.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account