Sesvećanke pobjedom u posljednjem kolu potvrdile status prvoligašica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2021. 9:59:17
Sesvećanke pobjedom u posljednjem kolu potvrdile status prvoligašica

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U posljednjem 26. kolu 1. HRL-a za žene rukometašice Sesveta obijedile su Sinj sa 36:29 (17:14).



U posljednjoj utakmici prvenstva rukometašice Sesveta u subotu kasno popodne u utakmici bez rezultatskog imperativa, ali i bez rezultatske neizvjesnosti pobijedile su Sinj bez prevelikog napora. 


Nakon početnog vodstva gošći, domaće brzo preokreću rezultat u svoju korist, te više ne dopuštaju Sinjankama da se rezultatski približe. Rutinski drže rezultatsku prednost i na odmor se odlazi s +3 razlike. 


Još u prvom poluvremenu trener Branko Šebek dao je priliku zaigrati pojedinim djevojkama s klupe, a u drugom dijelu, posebice u posljednjih petnaestak minuta igrala je gotovo u cijelosti druga postava Sesveta, čime su i mlade cure koje inače nemaju priliku igrati prvoligaške susrete iskusile borbu. U prilog tome govori da se čak 12 igračica Sesveta upisalo u strijelce, a najviše pogodaka postigla je Magali Lujić, 7, te do nje Ana Grlić i Mia Tupek s po 6.



Jučerašnje protivnice, te Murvica i Virovitica ispadaju iz lige, Sesvete zadržavaju taj status, a kako je sastav domaće ekipe u prosjeku vrlo mlad, ako ostanu zajedno, te možda s koji pojačanjem u narednoj sezoni mogu ostvariti i puno više od ove godine u kojoj je uoči početka sezone sesvetska ekipa ostala bez gotovo cijele prve postave zbog odlaska djevojaka u druge klubove. 


Čestitke našim rukometašicama i svima u klubu na postignutom cilju, opstanku u najvišem rangu gdje se već nalaze doista dugi niz godina. Svakako treba dodati i da je izbornica ženske juniorske reprezentacije Hrvatske Adrijana Prosenjak na pripreme za juniorski EHF Euro pozvala četiri igračice Sesveta, Laru Burić, Miu Brkić, Anu Pehar i Luciju Cvitanović.


Sesvete:  Veronika Mamić 4 obr, Petra Lovrenčević, Lea Beličev 9 obr;  MAgali LUjić 7 (2), Mia Tupek 6, MIhaela Bešen 2, Ana Grlić 6, Lara Burić 4 (1), Lucija Cvitanović 2, Mia Brkić 1, Nika Gavrilović 1 (1), Lana Jurina 2 (1), Dorotea Ćoraš, Nera Gunjević 1, i Dora Lukić 1

Trener: Branko Šebek






Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2024. 12:49:03

Create Account