Halapa: I ove ćemo godine kod spomenika "Mati i dijete" u Sesvetama zapaliti lampaše

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2023. 16:23:20
Početak: 17.11.2023. 16:31
Halapa: I ove ćemo godine kod spomenika "Mati i dijete" u Sesvetama zapaliti lampaše

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

Predsjednica Hrvatske žene ogr. Sesvete Mira Halapa poziva Sesvećane da se i ove godine pridruže paljenju lampaša.



Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i ove će godine, kako sada već tradicija nalaže, svugdje po našoj Domovini biti zapaljeni lampaši kojima ćemo odati počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, ali i svim drugim žrtvama Domovinskog rata.


Predsjednica udruge Hrvatska žena ogr. Sesvete Mira Halapa i ovaj put poziva sve Sesvećane da dođu kod spomenika "Majka i dijete" kako bi svi zajedno upalili lampaše i postavili ih oko spomenika, te uz nogostup u Bistričkoj ulici.


Lampaše je i ove godine donacijom osiguralo Vijeće gradske četvrti Sesvete. Početak paljenja lampaša je u 16,30, a potom ispred ulaza u Osnovnu školu Luka je molitva koju će predvoditi sesvetski župnik preč. Mario Migles. 


Pod nazivom "1000 svijeća za Vukovar i Škabrnju" ova nas manifestacija podsjeća na tužni 18. 11. 1991. kad su neprijateljske snage zauzele Vukovar i počinile masakr u Škabrnji.


Oni koji neće doći na ovo paljenje lampaša, mogu ih zapaliti i postaviti negdje drugdje oko svoje okućnice, na balkone ili prozore.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account