"Sjećamo se heroja Vukovara i Domovinskog rata", održana svečanost u OŠ Brestje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2023. 8:34:33
"Sjećamo se heroja Vukovara i Domovinskog rata", održana svečanost u OŠ Brestje

Foto: OŠ Brestje

Osnovna škola Brestje već dvadeset godina održava svečanost u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i cijelog Domovinskog rata.



Uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata učenici OŠ Brestje održali su   16. studenoga 2023., kao i prethodnih dvadesetak godina, svečanost posvećenu Vukovaru- gradu heroja, ali i svim stradalim hrvatskim gradovima, civilnim žrtvama i hrvatskim braniteljima. 


„Prošle su 32 godine od velike žrtve koju je naša Domovina podnijela i zahvaljujući hrabrim hrvatskim braniteljima dobila samostalnost i slobodu. Nikada ne smijemo zaboraviti one koji su bili spremni dati najsvetije što čovjek ima, svoj život, za slobodu naše Hrvatske“ u svojoj su konferansi naglasile učenice Klara Soldo i Lana Prtenjača, voditeljice svečanog glazbeno- scenskog programa.


Učenici su govorili i pjevali domoljubne pjesme, a osim svima dobro poznatih Ne dirajte mi ravnicu, Moja domovina, Vukovar i Otiš'o je otac moj polako, pjevale su se pjesme s nosača zvuka Čuvari zutrašnjice koje su napisali i otpjevali učenici OŠ Brestje.


U programu je sudjelovao pjevački zbor i solisti Ana Kšenek, Tesa Lučić, Paula Pavičić, Natali Jurleta, Gabrijela Pelivan, Tonka Rep, Toma Janošević, Karla Krajina, Lucija Pašalić, Mihaela Pintarić, Franciska Malečić, Tara Jagić, Franka Kelčec i Katarina Ražić dok su pjesme i prozu domoljubne tematike izvodili članovi dramske grupe Lucija Marcius, Ivano Matijević, Delfa Cvitanović, Petra Bošnjak, Dora Sedlar, Franciska Malečić, Mihaela Pintarić, Gabrijela Pelivan i Josipa Krešić.


 Program su s učenicima pripremile profesorice Nevenka Grbavac, voditeljica pjevačkog zbora, Ankica Blažinović- Kljajo, voditeljica dramske grupe, Ankica Bilić  koja je s učenicima priredila ppt prezentaciju o Vukovaru  i Vesna Dukić koja je uredila scenski prostor.

 

Posjetitelji među kojima su se nalazili i sesvetski branitelji, pripadnici Udruge veterana 144. brigade HV- Sesvete, osjetili su duh zajedništva i zahvalnosti  zbog slobodne i samostalne Republike Hrvatske koju učenici sa svojim učiteljima njeguju već dvadeset četiri godine koliko postoji OŠ Brestje.



Tekst: Ankica Blažinović Kljajo prof.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account