Noć knjige 2023. u Knjižnici Sesvete ovog petka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.4.2023. 9:08:04
Početak: 21.04.2023. 23:00
Noć knjige 2023. u Knjižnici Sesvete ovog petka

Foto: Logo manifestacije

Noć knjige 2023. ove se godine održava od 21. do 23. travnja, a u Knjižnici Sesvete u petak, 21. travnja.




Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje Noć knjige održat će se 12. godinu zaredom, od 21. do 23. travnja, s čak više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske.


Ovogodišnja manifestacija temom Sanjaju li roboti električne knjige? propitkuje fenomen umjetne inteligencije, koja polako, ali sigurno, unosi promjene u poimanje umjetničkog, pa onda i književnog stvaralaštva, namećući pitanja vezana uz originalnost, autorstvo i autorska prava, ali nudeći i rješenja koja čovjeku mogu biti od pomoći – pa i pri čitanju knjiga.


U Knjižnici Sesvete  pod nazivom Mogu li nam roboti biti prijatelji?, od 9,45 održava se radionica za polaznike odgojne skupine Zumbuli DV Markuševec PO Sesvete. Nakon pročitane priče Dom je tamo gdje mi je srce  slijedi razgovor o prijateljstvu i potrebi da prihvatimo i različite od nas jer jedino u zajedništvu možemo opstati te likovna radionica na kojoj će djeca crtati robota kojeg bi željeli imati za prijatelja.


Sanjaju li roboti velikane hrvatske književnosti?, tema je Noći knjige u Knjižnici Sesvete od 9 do 23 sata.

"Pozivamo sve koji vole kvizove da sudjeluju u online kvizu Sanjaju li roboti velikane hrvatske književnosti?.  Kviz se sastoji od dvadesetak pitanja o velikanima hrvatske književnosti, a moći će mu se pristupiti putem poveznice na mrežnim stranicama i Facebook stranice Knjižnice Sesvete u naznačenom periodu", kaže Ivan Babić iz sesvetske knjižnice. 


 Ovogodišnja Noć knjige obilježava se u 254 grada i mjesta širom Hrvatske, a u programu sudjeluje 155 narodnih knjižnica, gotovo 100 knjižara, antikvarijata i nakladnika, 330 različitih ustanova – od škola, vrtića, muzeja i fakulteta do domova za umirovljenike i bolnica. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 11:48:14

Create Account