Croatia Airlines povećao broj linija na novom zimskom redu letenja

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 23.9.2022. 21:38:40
Croatia Airlines povećao broj linija na novom zimskom redu letenja

Foto: Croatia Airlines

Croatia Airlines objavio je da povećava broj linija i letova u zimskom redu letenja 2022./2023. Zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika tijekom zimskog razdoblja povezivat će Hrvatsku s 13 europskih odredišta

 Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, u zimskom redu letenja 2022./2023. uvodi nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje. 

U razdoblju od 30. listopada ove godine do 25. ožujka 2023. nacionalni avioprijevoznik planira povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s ukupno 19 međunarodnih linija. Pritom se planira obaviti više od 8500 redovitih letova i ponuditi oko 869.000 sjedala, što je 28 posto više letova i sjedala u odnosu na zimski red letenja 2021./2022. Sukladno tome, nacionalni avioprijevoznik planira pružiti snažan prinos razvoju hrvatskoga turističkog proizvoda i unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske tijekom zimskih mjeseci.

Novost su izravni međunarodni letovi iz Split - Zürich i Pula - Zürich. Zrakoplovi će na obje linije letjeti od kraja listopada o.g. do sredine siječnja 2023. godine, dvaput na tjedan - srijedom i subotom, a povratne zrakoplovne karte za letove iz Splita i Pule putnicima su na raspolaganju već od 149 eura.

Kako bi se odgovorilo pojačanoj tržišnoj potražnji, kompanija do sredine siječnja 2023. godine produljuje letenje na redovitoj liniji Rijeka - München, na kojoj će zrakoplovi prometovati triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. 

Do kraja siječnja 2023. produljuje se i letenje na redovitoj liniji Zagreb – Dublin na kojoj će zrakoplovi prometovati dvaput na tjedan – četvrtkom i nedjeljom. Povratne zrakoplovne karte na ovoj liniji dostupne su već od 189 eura. 

Osim toga, letovima na međunarodnoj liniji Osijek – München, nastavlja se cjelogodišnje zračno povezivanje istoka Hrvatske sa svijetom. Putnicima su i dalje na raspolaganju dva leta na tjedan, ponedjeljkom i petkom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su već od 129 eura. 

Tijekom zimskog razdoblja zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravno će povezivati Zračnu luku Zagreb s ukupno 13 međunarodnih odredišta - Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London Heathrow, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich. 

Iz zračne luke Split planirani su letovi u četiri međunarodna odredišta, od čega su putnicima na raspolaganju svakodnevni letovi u München (povratne karte dostupne već od 149 eura), Frankfurt (već od 169 eura) i Rim (već od 109 eura) te Zürich, dvaput na tjedan. 


Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između 5 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula). 


Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account