Kampanja “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” ide dalje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2022. 14:45:57
Kampanja “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” ide dalje

Foto: PR

Žuja i ove godine zajedno s ekološkim udrugama i klubovima čisti ilegalna odlagališta otpada po Hrvatskoj.



Kampanja  Ožujskog piv “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” nastavlja se ove godine. U općini Čavle kod Rijeke,  na području Dugog rata, u luci Krilo u Splitu, u Suknovcima kod Knina te u blizini Opatije,volonteri su prikupili i pravilno zbrinuli različite vrste otpada, od  plastike i  namještaja do dijelova automobila. U akciji čišćenja sudjelovalo je  100 volontera koji su prikupili 30 kubika otpada i očistili  3500 četvornih metara prirode i mora.


U akcijama čišćenja članovima udruga i klubova Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, KRKA Knin, KPA Iglun iz Splita, KPA Marsonia iz Slavonskog Broda te zagrebačkim udrugama DPS Zagreb i Roniti se mora, pridružio se i  klub volontera Zagrebačke pivovare "Pivovarci". 


 Ove godine akcije čišćenja će se održati na još sedam lokacija diljem Hrvatske, a pokrit će područje Slavonije, Dalmacije i Dalmatinske zagore, okolicu Karlovca i Primorsko – goransku županiju. Pravilno prikupljanje i deponiranje  otpada podrazumijeva čišćenje šuma i polja, ali i čišćenje dna rijeka i mora sastavnice su Žujine kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” čiji je prigodni spot od sljedećeg tjedna ponovno na malim ekranima. Više informacija o kampanji dostupno je na webu https://cuvajpazi.ozujsko.com.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account