Najavljena ovogodišnja Vinistra

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 5.3.2021. 7:56:38
Najavljena ovogodišnja Vinistra

Foto: Danilo Dragosavac

27. vinska manifestacija Vinistra trebala bi se održati u Poreču  od 7. do 9. svibnja 


„Kako ove godine zbog epidemioloških mjera nismo održali tradicionalni En Primeur u Zagrebu, Vinistra će biti  prigoda da se predstave vina nove berbe, odlične po svim značajkama, posebno za crne sorte. Za nas vinare jedina pozitivna strana 2020. bila je iznimna berba. Posljednje dvije godine snažno su pogodile vinski i turistički sektor, pa se jako veselimo ovogodišnjoj manifestaciji, susretu s našim partnerima, kupcima i ljubiteljima istarskih vina“, ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara te dodaje kako će lokacija i popratni program ovisiti o epidemiološkim mjerama.


Tradicionalno uvertira za Vinistru međunarodno je ocjenjivanje Svijet malvazija koje će se održati 12. put, od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna i koje iz godine u godinu obara rekorde i po kvaliteti i po broju uzoraka.


„Neformalno svjetsko prvenstvo najpoznatije istarske sorte malvazije i ove godine se održava u sklopu trodnevnog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića koje okuplja najpoznatije vinske stručnjake iz Hrvatske i susjednih zemalja. Naravno, sve će biti u skladu s epidemiološkim mjerama. Rezultati ocjenjivanja po običaju javno će se objaviti u sklopu 27. Vinistre“, kaže Benvenuti.Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2021. 11:51:20

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account