Wine ViP Event održan u Rijeci

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 4.3.2024. 15:07:59
Wine ViP Event održan u  Rijeci

Foto: Wine vip event

Wine ViP Event u  Rijeci 28.veljače 2024. godine  održao je osmo izdanje i 35. svoj ViP event ! 


Nakon ovogodišnjih Wine ViP Evanata u Splitu i Zadru i u Rijeci, , okupio je brojne ugledne stručnjake i eno-gastro znalce.. Domaćin događaja  tradicionalno bio je Grand Hotel Bonavia, uz idejnog začetnika i glavnog organizatora Dantesa Begića, te njegove agencije Ricerca Mercato.


Ovaj projekt njeguje tradiciju  okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika usko vezanih za ugostiteljstvo i turizam. Wine Vip Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma.


Edukativni dio programa otvoren je panelom o kvaliteti enogastronomije Kvarnera i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov,  kvarnerski ugostitelj i vlasnik  restorana Rivica Dražen Lesica, direktorica Gastronauta Karin Mimica, te predstavnik TZ grada Rijeke Marko Mikašinović.


Sručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti a savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula je moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, pojasnila je Iva Šetina voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu. 


Posebno se istaknula radionica  sommeliera za 2023. godinu Kristijana Harjača, koji je podučio kako kušati vino kao profesionalac, dok je pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice održano vina sjeverne Dalmacije“. 

O crnim vinima sa položaja Contarini (Pinot crni i Petit Verdot), govorio je Antonio Degrassi iz istarske vinarije Degrassi.

U Rijeci,  predstavlena su i Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir, PZ Vrbnik, destilerija Suza T.B., pivovara Morčić, Buretić Bregi suhomesnate delicije, destilerija Krulčić, slastice i likeri Bakine čarolije, Veleučilište PAR, Červar i Rheos maslinova ulja, te brojni drugi.


Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Alexander Commerce, RB Auto Renault i Grand Hotel Bonavia, konoba Rbicia, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede. 


Obol ovoj eno-gastro priči, dala je humanitarna nota, a sva će prikupljena sredstva biti donirana za podršku i pomoć radu Lige protiv raka Primorsko-goranske županije.



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2024. 13:16:15

Create Account