Sesvećani prosuli dva boda u Krapini što ih je koštalo liderstva u prvenstvu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2023. 10:23:55
Sesvećani prosuli dva boda u Krapini što ih je koštalo liderstva u prvenstvu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U 26. kolu 2. HNL-a u Krapini podjela bodova,  Zagorec - Sesvete 2:2 (1:2).




Sesvećani su u subotnje popodne stigli u Krapinu kao izraziti favoriti protiv ne odveć snažne momčadi Zagorca, što su i pravdali odmah na početku utakmice, jer su već u 8. minuti vodili 2:0. Prvo je u već u 3. minuti Nino Vukasović postigao prvi pogodak, a već pet minuta kasnije prednost gostiju podiže Tin Kulenović. 


Očekivalo se da će to biti potop domaćina, međutim, šokirani Zagorci nekako su posložili svoje redove, te uspjeli iskoristiti nepažnju sesvetske obrane i u 18. minuti smanjiti preko Christiana na 1:2 i tim se rezultatom otišlo na odmor. 


U nastavku nogometaši Sesveta održavaju blagu dominaciju, no ne uspijevaju više zatresti mrežu domaćih, a što iskorištavaju Krapinci, te u 53. minuti preko Dunića uspijevaju poravnati na 2:2. 


Sesvećani pojačavaju pritisak na gol protivnika u nadi postizanja pobjedničkog pogotka, međutim u svom naumu ne uspijevaju, te susret završava podjelom bodova.


   Objektivno slabija momčad Zagorca tako je otežala put Sesvetama u pokušaju osvajanja prvenstva. S druge strane Zrinski je na svom terenu u Jurjevcu uspio minimalno pobijediti donedavnog lidera prvenstva Jadran iz Ploča, te time preuzeti vodstvo i pomaknuti Sesvete na drugo mjesto.  




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account