Težak potop Marsonije u Sesvetama, domaći nogometaši utrpali im 7 komada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2023. 11:00:08
Težak potop Marsonije u Sesvetama, domaći nogometaši utrpali im 7 komada

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U 18. kolu 2. HNL-a Sesvete su na domaćem terenu teško porazile Marsoniju iz Slavonskog Broda sa 7:1 (4:1).



Sesvetama se žuri u pokušaju sustizanja, pa potom i prestizanja lidera prvenstva Jadran iz Ploča, te su u nastavku sezone u velikom naletu. U takvoj euforiji naletjeli su im Brođani, svojedobno prvoligaši, no danas tek sudionici trećeg ranga natjecanja. Nisu se dobro proveli, jer razigrani i vrlo motivirani domaćini odlučili su napuniti njihovu mrežu, što su vrlo kvalitetno i učinili.


Gol gostiju načeo je Ivan Abramović već u 5. minuti. Nastavio je Josip Ivan Zorica u 15. minuti, da bi samo dvije minute kasnije treći pogodak postigao Marko Guja, trostruki strijelac za Sesvete koji je još dva pogotka postigao u 40. minuti iz kaznenog udarca, te u 77. minuti. Zorica je postigao još jedan svoj pogodak u 74. minuti, a posljednjim pogotkom za Sesvete sudbinu gostiju zapečatio je Toni Barišić u 80. minuti, a koji je tri minute ranije ušao s klupe zamijenivši upravo Guju. 

Bila je to vjerojatno najveća pobjeda Sesveta u smislu postignutih pogodaka i najveći poraz Marsonije u njihovoj povijesti.


Jedini pogodak gosti su postigli u 28. minuti nakon što su već gubili s tri razlike.


Obzirom da je Jadran iz Ploča kiksao u Ždralovima kod Mladosti, Sesvećani su se približili vodećem na samo bod pogotka, te u snažnom naletu koji imaju u nastavku sezone žele osvojiti prvenstvo i izravno se plasirati u drugi rang nacionalnog natjecanja.




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account