Fantastične Sesvete potopile Talijane u Jelkovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2023. 8:43:37
Fantastične Sesvete potopile Talijane u Jelkovcu

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

U uzvratnoj utakmici osmine finala EHF Europskog kupa, rukometaši Sesveta na domaćem terenu u fantastičnoj atmosferi, uvjerljivo su svladali talijanski Junior Fasano s 35:22 (14:12), te ispisali novu stranicu povijesti kluba. 




Rukometaši Sesveta nastavili su svoj fenomenalni europski pohod. Sinoć su u prepunoj sportskoj dvorani SŠ Jelkovec u uzvratnoj utakmici osmine finala EHF kupa teško porazili talijanski sastav Junior Fasano.


Utakmica je započela u svečanom tonu jer je trener Silvio Ivandija upisao 101. utakmicu na klupi Sesveta.  Svečarski dres kluba s brojem 100 i njegovim imenom uručio mu je legendarni sesvetski rukometaš Igor Vori.


Sesvećani iako s prednošću iz gostujuće utakmice u Italiji, utakmicu su započeli pomalo nervozno čineći pri tom greške koje i nisu baš uobičajene za njih.  U 8. minuti, Talijani su se odvojili na 3:5, ali iskusni Ivandija smiruje svoje dečke i već u 11. minuti kreće čudesna serija od sedam pogodaka Sesvećana s kojom odlaze na +5.

Do kraja prvog poluvremena, gosti malo smanjuju i na odmor se otišlo s +2 za domaće,  14:12.


Nastavak je donio rapsodiju u plavom. U furioznom nastavku koji gosti nisu mogli pratiti, rukometaši Sesveta samo su trpali u mrežu protivničkog gola. Iako Talijani nisu nimalo loša ekipa, u njihovom sastavu igra čak pet stranaca, dva Šveđana, Danac, Bosanac i Makedonac, te su drugi u nacionalnom prvenstvu Serije A, ovoga puta nisu mogli protiv fantastičnih Sesvećana.


Pred kraj utakmice razlika je bila impresivna, 32:18. Ivandija u drugom dijelu drugog poluvremena, ne želeći poniziti protivnika, uveo sve dečke s klupe, a koji su također odigrali u svojevrsnom zanosu i pokazali da se na njih itekako može računati, kao primjerice na malog Zovka koji je dan ranije igrao za drugu momčad, a pred kraj utakmice zabijao Talijanima.


Nije bilo bolesnog organizatora igre Gavrića koji nije mogao niti prisustvovati utakmici, Topić je ozlijeđen, a u momčad se nakon gotovo godinu dana od teške ozljede noge polako vraća Vusić.


"Očito nas ove godine idu ozljede i bolesti, no, evo unatoč toga mi smo tu gdje jesmo i idemo naprijed", rekao nam je trener Ivandija nakon utakmice koja je u konačnici završila s 35:22.


Bila je to večer za pamćenje u kojoj su najraspucaniji Filip Turčić i Aleksandar Čaprić s po osam pogodaka te Ivan Dumenčić sa šest zgoditaka. 


Sesvete: Filip Perić (10), Stipe Purić (1); leksandar Čaprić 8, Darko Krndelj, Nikola Jelovčić 1, Zlatko Raužan, Ivan Dumenčić 6 (3), Daniel Vusić 1, Filip Turčić 8 (1), Patrik Hršak 4, Mislav Šuker, Mario Zakić, Fran Zovak 3, David Štrković 2, Nikola Finek i Leon Lukačec 2

Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account