Pao je Nexe! Velika pobjeda sesvetskih rukometaša!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.3.2022. 9:15:03
Pao je Nexe! Velika pobjeda sesvetskih rukometaša!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 3. Kolu Lige za prvaka u Jelkovcu MRK Sesvete - RK Nexe 30:28 (15:13).



U 3. kolu Lige za prvaka Paket 24 Premijer lige u Sesvetama je pokleknuo europski Nexe, nakon PPD-a najbolja i najbogatija hrvatska rukometna momčad. To im se u Sesvetama dogodilo već drugi put. No ova je pobjeda još veća, jer nakon što su nas lani podcijenili, ovaj su put došli iznimno motivirani, do Sesvećani su ih nadigrali u svim elementima rukometa.


Utakmica u sportskoj dvorani Jelkovec u subotu navečer  počela je očekivano tvrdo i neizvjesno, prvo poluvrijeme ponudilo je niz rezultatskih obrata, obje su se momčadi u nekoliko navrata uspijevale odvojiti na najviše dva pogotka razlike, no ta se prednost i na jednoj i na drugoj strani ponovo topila. Na krilima sinoć nevjerojatno raspoloženog vratara Filipa Perića koji je ukupno prikupio 12 obrana, jednu više oba protivnička vratara, domaći su rukometaši u posljednjih 5 minuta prvog dijela iskoristili  pogreške i brzopletost gostiju u napadu i dvije minute prije odmora odlaze na ozbiljnih +4 (14:10). No, Gromovi to vraćaju i na odmor se odlazi s +2 za Sesvete.


U nastavku slična slika, vodstvo čas na jednoj, pa na drugoj strani, mnogo poravnanja rezultata sve do desetak minuta prije kraja kod rezultata 24:22 za Našičane, kada naši rukometaši rade jednom Nexeu nevjerojatnu seriju 6:0 i potpuno okreću utakmicu u svoju korist. 


Minutu prije kraja još jedan pokušaj gostiju za preokret, smanjuju na 29:28, no u posljednjem napadu domaćina Dumenčić koji je s Krešićem bio i najbolji strijelac, postiže svoj sedmi pogodak i postavlja konačan rezultat 30:28.


Jedna vrlo ružna slika dogodila se u 26. minuti kada je naš Daniel Vusić, jedan od ključnih igrača Sesveta teško ozlijedio koljeno, te morao biti odvezen u bolnicu. Želimo mu sve najbolje, što brži oporavak i povratak u momčad.


Teško je posebno bilo koga izdvojiti, jer su svi u sastavu dali svoj maksimum, ali još jednom se pokazalo kada imaš razbranjenog golmana, tada je puno lakše igrati. Bravo Filip Perić, ovo je ipak bila tvoja večer!


Izjave: 

Silvio Ivandija: 

Naravno da sam ovu pobjedu doživio euforično kao i cijela ekipa i kao što kaže naš vpditelj dvorane, ne bih gasio semafor do sutra. Bio je to veliki izazov protiv Nexe. Probat ćemo tako igrati i protiv PPD-a. Danas je bilo sve onako kako treba bez obzira što nije mogao igrati Patrik Hršak koji nam je bio prva opcija na lijevom vanjskom, ali, vjeruje mi, dao bih sve bodove samo da nam se nije teško ozlijedio naš Daniel Vusić.

Mislim da smo ih iznenadili s našom agresivnom obranom, kao i protiv Poreča, no za razliku od te utakmice danas smo imali iza sebe i vratara i došli smo do čiste i zaslužene pobjede. Čestitao bih svim igračima, pomoćnicima i svima u klubu što smo ponovili prošlogodišnji uspjeh i još jednom na domaćem terenu srušili veliki Nexe.


Krešimir Krešić:

Cijeli smo tjedan teško i jako trenirali za ovu utakmicu, vidjelo se da se isplatilo, bili smo koncentrirani, agresivni u obrani, efikasni u napadu, utrpali im 30 pogodaka što oni u domaćem prvenstvu ne doživljavaju baš svaki dan, a naš Perić poskidao im je sve što se dalo. 



Sesvete: Filip Perić 12 obrana, Stipe Purić; Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 2, Josip Topić, Zlatko Raužan, Danijel Papić, Leon Strbad, Ivan Dumenčuić 7 (2), Daniel Vusić, Mislav Šuker 3, Krešimir Krešić 7, Davor Gavrić 5, David Štrković 2, Patrik Hršak i Nikola Finek 4

Trener: Silvio Ivandija





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account