Pobjeda rukometaša Sesveta na otvaranju sezone, pao je Osijek

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.9.2022. 8:32:35
Pobjeda rukometaša Sesveta na otvaranju sezone, pao je Osijek

Foto:

U 1. kolu Premijer lige u nedjelju navečer MRK Sesvete - RK Osijek 37:29 (19:12)




Otvaranje Premijerligaške sezone u nedjeljnu večer u dvorani Jelkovec za MRK Sesvete bio je točno onakav kakav su i poželjeli. Pobjeda nad povratnikom u elitni rukometni rang Osijekom daje odmah dobru vibraciju momčadi za daljnji rad i buduće susrete. 


Utakmica je bila vrlo lepršava, posebice za strijelce, jer sesvetski su utrpali čak 37 golova, no, obrana je primila 29 pogodaka, na čemu će se očito još malo morati poraditi. 


Obzirom da su Sesvete kao trećeplasirana momčad prvenstva ostvarili pravo igranja europskih utakmica, ove će sezone biti nešto više utakmica što će, naravno opterećivati igrače, ali dobro je to za skupljanje iskustva, jer smo već prije dvije sezone bili najavili da se  Sesvetama stvara velika rukometna momčad koja će igrati sve zapaženiju ulogu u domaćem prvenstvu, ali i sve češće igrati međunarodne službene utakmice.


Najefikasniji igrač u momčadi domaćina bi e Ivan Dumenčić s 8 pogodaka, slijede Hršak i Finek po 6.


Narednu utakmicu slijedeće subote Sesvećani igraju u Zagrebu protiv najtežeg protivnika PPD-a i to će biti pravi ispit trenutne vrijednosti momčadi koja će nastojati što više unijeti nemira među redove naše najtrofejnije momčadi.


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Čestitam svojoj momčadi, uvijek je to otvaranje prvenstva nekako najteže. Ušli smo veći dio utakmice u dobar ritam, napravili smo potrebnu razliku koju smo sačuvali do kraja. Bilo je  susretu dobrih stvari, ima tu još nekih stvari za popraviti i idemo već prema novom susretu, razmišljamo o narednim protivnicima. 

Što se tiče naših večerašnjih protivnika Osijek uopće nije slaba ekipa. Vidjet ćete u Osijeku kako će teško bilo tko dolaziti do bodova. To je vrlo dobra, ozbiljna ekipa, popunjeni su na svim pozicijama i očekujem kao što je Trogir prošle godine napravio iznenađenje, da slično bude i s Osijekom. 

Mi ove sezone imamo puno utakmica domaćih i europskih. Imamo kadar igrača koji imamo, morat ćemo držati rotaciju svih 18 igrača iz ekipe i razvijati ih, jer vidite da smo vrlo mlada ekipa, prosjek nam je a 21 cijele godine momčadi. Mladi smo, potentni i moramo to zadržati.


Nikola Finek, igrač MRK Sesvete



Nedjelja je navečer, termin koji možda ne paše svima za igrati, ali mi smo dobro odigrali. Znali smo da smo prošle godine u kupu u Osijeku zakazali, nismo baš dobro odigrali i pobijedili smo tek u zadnjim sekundama i to nam je bila opomena. Evo danas smo prvo poluvrijeme odigrali doista dobro i u brani i u napadu, možda smo mogli i malo bolje, naravno. Drugo poluvrijeme je počelo malo slabije, protivnici su nam se rezultatski približili pa smo morali i time out pozvati, ali na kraju zasluženo smo pobijedili. Rezultat je to očito dobrih priprema i doma  na Kupresu, nastavili smo dobro i doma one su se sada pokazale jako dobre.


MRK Sesvete: Filip Perić (7), Stipe Purić (1); Aleksandar Čaprić, Darko Krndelj 4, Josip Topić 1, Nikola Jelovčić 2, Zlatko Raužan 2, JAkov Jelovčić, Ivan Dumenčić 8 (5), Patrik Hršak 6, Mislav Šuker 3, Mario Zakić, Davor Gavrić 3, David Štrković 1, NIkola Finek 6, Leon LUkačec 1

Trener: Silvio Ivandija




Create Account