U dramatičnoj utakmici Sesvete pobijedile Goricu i plasirale se u četvrtfinale kupa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.2.2022. 10:23:23
U dramatičnoj utakmici Sesvete pobijedile Goricu i plasirale se u četvrtfinale kupa

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U do zadnjih sekundi neizvjesnoj utakmici rukometaši Sesveta pobijedili su u Jelkovcu Goricu 30:29 (15:14).



Vrlo dramatičnu i neizvjesnu utakmicu odigrali su u srijedu navečer rukometaši Sesveta i Gorice, dvije nakon PPD-a i Nexe-a najbolje hrvatske rukometne momčadi. 


Pred gotovo punim tribinama gdje se oštro navijalo, baš kao što se oštro igralo i na terenu, pa su zbog (pe)oštre igre gosti zaradili dva crvena kartona, utakmica je od samog početka bila potpuno dinamitna i svjedočili smo možda i najboljem rukometu koji se ikad igrao u sportskoj dvorani SŠ Jelkovec.


Uz puno izjednačenja i prelaska u vodstvo na tren jedne, pa druge ekipe, Sesvećani su ipak uspjeli završiti prvo poluvrijeme s minimalnom prednošću od jednog pogotka, bilo je 15:14. 


U nastavku slična slika da bi ipak u 50. minuti domaći uspjeli doći na +3 razlike. Međutim, gosti se ne predaju, ponovo izjednačuju, do zadnjih se sekundi igra gol za gol, da bi najefikasniji u momčadi Sesveta Dumenčić u 60. minuti postigao pogodak za ispostavilo se konačan rezultat. Gorica je imala zadnji napad, no nisu uspjeli izjednačiti i otići u produžetke.


Uz spomenutog Ivana Dumenčića, najboljeg Sesvećana koji je postigao čak 11 pogodaka, izvrstan je bio i Gavrić sa 7 golova.


Izjave:


Mislav Šuker, stup obrane Sesveta: Znali smo da je Gorica druga u grupi A, kao i mi u grupi B, dakle po snazi al pari s nama, bilo je dramatično do kraja, odlučivali su detalji  vjerujem da smo prikazali dobar rukomet.


Najefikasniji igrač utakmice Ivan Dumenčić:  Pa ja sam ovdje najstariji i najiskusniji, pa sam morao malo potegnuti, išlo me je, no najvažnija je pobjeda momčadi, jer ovo je ipak ekipni sport. Čestitam i protivnicima koji su jedna od najboljih hrvatskih rukometnih momčadi što su pokazali, a odlučile su, kao i uvijek u ovakvim susretima, sitnice koje su ovog puta bile na našoj strani.


Trener Sesveta Silvio Ivandija:  Do kraja je bilo neizvjesno zato što smo igrali protiv najjačeg mogućeg protivnika. Gorica je ekipa koja u kontinuitetu već dugo igra jako dobar rukomet. Mogu samo iskreno čestitati svojim igračima na pruženoj timskoj igri. Igrali smo danas stvarno kao ekipa, bilo je puno rotacija kojih je na žalost moralo biti jer smo se kompletirali prije nekih 7-8 dana. Kad se zna da smo bez ijednog pivotmena bili 10 dana, bili smo bez Vusića i Dumenčića koji su bili bolesni, tako da smo imali pregršt problema, evo i Perić se vratio nakon ozljede koji je u drugom povremenu povukao ekipu i fenomenalni Gavrić kroz utakmicu, radili smo razliku, ovo što smo napravili je nešto fenomenalno.

Naravno i drugi su dali svoj maksimum, nekad je to malo bolje, nekad lošije, no kad igramo kao ekipa, kad igramo kao i danas, tada možemo svakog pobijediti. Igramo dobar napadački rukomet, moramo još malo poraditi na obrani i mislim da ćemo i dalje biti u dobrom ritmu.


Sad nas očekuje vrlo sadržajni dio natjecanja, nakon ovog moramo potvrđivati našu kvalitetu, idemo u Poreč, poslije u Varaždin, pa nam dolazi Nexe, dakle očekuju nas vrlo jake utakmice.


Sesvete: Filip Perić 5 obrana, Stipe Purić 5 obrana, Nikola Kahlina;    Darko Krndelj 1, Josip Topić 3, Zlatko Raužan, Danijel Papić 2, Leon Strbad, Ivan Dumenčić 11 (3), Daniel Vusić 1, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 2, Davor Gavrić 7 David Štrković, Patrik Hršak 1 i NIkola Finek 2


Trener: Silvio Ivandija



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account