Božićni sajam Gimnazije Sesvete privukao mnoštvo znatiželjnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.12.2022. 14:12:02
Božićni sajam Gimnazije Sesvete privukao mnoštvo znatiželjnika

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gimnazija Sesvete i ove je godine svojim sugrađanima priredila zanimljiv božićni događaj i ugođaj.



Božićni sajam Gimnazije Sesvete polako postaje neizostavan adventski događaj u našem kvartu koji je lišen službene slične manifestacije. U sinoćnji suton dana u školskom dvorištu ispred ulaska u zgradu  bilo je postavljeno desetak štandova - školskih klupa na kojima su gimnazijalci tržili koješta. Od finih kolača koje su ispekle vrijedne mame, a možda i poneka učenica, preko zanimljivih ručno izrađenih predmeta, igračaka za djecu, božićne dekoracije i čestitki, pa do tombole, zanimljivih igara, i naravno ugostiteljske ponude u vidu kuhanog čaja, kave, pečenih kokica i vafla.


Bilo je i prigodnih pjesama, a gimnazijalci su igrokazno upriličili rođenje Isusa i dolazak na poklon kraljeva.  Naravno, neizostavni Djed Mraz, odnosno  njih čak dvojica, vjerojatno blizanci Mrazovi, strpljivo su čekali da se znatiželjnici i najmlađi, ali i oni nešto malo stariji s njima slikaju.


U predvorju škole učenici su odigrali božićnu predstavu za najmlađe Sesvećane koje su doveli njihovi roditelji. Možda će, kad porastu i oni postati gimnazijalci. 


Jedna prekrasna manifestacija tako je ipak održana u Sesvetama u izvedbi naše gimnazije, jer, kako što netko sinoć reče, a tko će ako ne naša gimnazija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account