DVD Sesvete: Čak 63 vatrogasca u službi zaštite od požara

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2017. 11:50:14
DVD Sesvete: Čak 63 vatrogasca u službi zaštite od požara

Foto: Novo vodstvo DVD-a Sesvete, Sesvete danas, Borko Samec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete održalo je u subotu navečer 87. redovnu izbornu godišnju skupštinu.

Ovo središnje sesvetsko vatrogasno društvo, najopremljenije na području gradske četvrti i jedno od najboljih, treće po bodovanju Vatrogasne zajednice grada Zagreba, pozdravio je izaslanik gradonačelnika Bandića, Marijan Tomurad i zapovjednik gradske vatrogasne zajednice Javor Lozar. 

U podnesenim izvještajima opisana je iznimna aktivnost sesvetskih vatrogasaca, te njihov predan rad, kako u djelatnosti zaštite i spašavanja života i imovine, tako i u onim mnogobrojnim društvenim aktivnostima koje su svojstvene baš vatrogascima.

"Naši su operativci u 2016. godini imali 29 intervencija, što je malo povećanje u odnosu na ranije, jer smo u 2015. imali 22 intervenicje. U tim intervencijama gasili smo požare stambenog objekta, gospodarskog objekta, požar otvorenog prostora i mnoštvo tehničkih intervencija. Također trebamo istaknuti da je zadnjih godina praksa kada Javna vatrogasna postrojba iz Dubrave i Žitnjaka hita na intervencije, podiže se naša operativa, kako bismo popunili brojno stanje za vrijeme njihovog izbivanja iz baze, i ako zatreba krenuli i mi na intervenciju", rekao je podnoseći izvještaj zapovjednik sesvetskih vatrogasaca Matija Ruga.

DVD Sesvete ima 130 članova, od kojih 44 djece i mladeži, 86 članova s pravom glasa od kojih čak 63 člana s liječničkim pregledom te 23 ostala člana. Svoju su skupštinu uz potporu mnoštva prijateljskih DVD-ova, sesvetski vatrogasci održali u svom reprezentativnom prostoru, vjerojatno najljepšem vatrogasnom prostoru u gradu Zagrebu, a kojeg se ne bi postidio bilo koji višerangirani hotel.

Dakako da za to, kao i cjelokupan rad društva veliki dio zasluga pripada agilnom vodstvu društva. Na sinoćnjoj je skupštini izabrano novo vodstvo, većinom dosadašnji članovi. Za predsjednika ponovo je izabran Neno Gložinić, ujedno zamjenik predsjednika zagrebačke Vatrogasne zajednice. Za zamjenika predsjednika DVD-a Sesvete izabran je Branko Tomurad, zapovjednik je Matija Ruga, a njegov zamjenik Krešimir Kolić. Tajnik društva je Drago Ruga, a blagajnik Željko Živec. Uz spomenute, članovi upravnog odbora još su: Ružica Cigler, Andrija Džaja, Marijan Pukšec i Juraj Pavlović.

Uobičajeno, nakon službenog dijela uslijedila je vatrogasna veselica do dugo u noć. Imali su pravo sesvetski vatrogasci na jedno doista pravo opuštanje i veselje, a već danas su ponovo u službi sesvetske i zagrebačke protupožarne zaštite.


Create Account