Maturanti Gimnazije Sesvete masovno darivali krv

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2024. 12:13:39
Maturanti Gimnazije Sesvete masovno darivali krv

Foto: Borko Samec, arhivska fotografija

Gotovo svi maturanti Gimnazije Sesvete jučer su se odazvali na akciju dobrovoljnog darivanja krvi.Dobrovoljno darivanje krvi u Gimnaziji Sesvete već je tradicija, dva puta godišnje, u proljetnom i jesenskom dijelu Crveni križ organizira u ovoj instituciji akciju dobrovoljnog darivanja krvi za maturante, odnosno punoljetne učenike, te djelatnike škole. 


Tako je i ovaj put odaziv na jučerašnju akciju premašio plan prema kojem se očekuje odaziv četrdesetak darovatelja, a odazvalo ih se 47. No, kako je ovdje riječ o mladoj i većinski ženskoj populaciji, tako je i odbijenih i ovaj put bilo podosta, ponajviše radi preniskog željeza u krvi, te drugih zdravstvenih disbalansa. Iz tog razloga prikupljene su 32 doze krvi. Po prvi puta  krv je dao čak 31 darivatelj, a u Crvenom križu nadaju se da im je ovo bilo dobro iskustvo, te da će nakon ovoga ostati dobrovoljni darovatelji krvi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 8:25:15

Ukoliko ćete glasati na izborima za Sabor, kome namjeravate dati svoj glas? Nudimo 7 kandidacijskih lista abecednim redom.

Fokus Republika
Domovinski pokret
HDZ
MOST
Možemo!
SDP
Socijaldemokrati
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account