Na Cvjetnicu položeno cvijeće na spomenik poginulim sesvetskim braniteljima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.4.2022. 12:46:37
Na Cvjetnicu položeno cvijeće na spomenik poginulim sesvetskim braniteljima

Foto: Hrvatska žena Sesvete

Predstavnice sesvetskog ogranka Hrvatske žene i ove godine na Cvjetnicu položili cvijeće na spomenik sesvetskim braniteljima.



Dugi niz godina članice Hrvatske žene iz sesvetskog ogranka imaju običaj nakon mise na Cvjetnicu, posjetiti spomenik u ratu poginulim sesvetskim braniteljima na raskrižju Bistričke i Zagrebačke, te tom prigodom, kratko se za njih pomoliti, položiti cvijeće i zapaliti svijeće. Tako je bilo i ove godine.


"Kao i svake godine na Cvjetnu nedjelju, Nedjelju muke Gospodnje na misi u pastoralnom centru u Sesvetama u molitvi vjernika sjetili smo se svih poginulih branitelja iz Domovinskog nam i obrambenog rata. Molili smo za sve bolesne i potrebite naše molitve. Molili smo za napaćeni narod Ukrajine, da im Svevišnji udijeli utjehu u njihovoj boli i da se što prije vrate u svoju domovinu", rekla nam je predsjednica sesvetskog ogranka Hrvatske žene Mira Halapa.


Nakon mise članice Udruge Hrvatska žena Zagreb, Sesvete položile su cvijeće, a svijeće su zapalili i predstavnici Hvidre, 144.sesvetske brigade HV-a, predstavnici UHDDR-a Sesvete, te vjernici. 

Pučku misu u pastoralnom centru i molitvu pred spomenikom  predvodio je sesvetski župnik preč. Mario Migles.


"Da se nikad ne zaboravi žrtva naših branitelja i policajaca. Dok mi živimo molit ćemo za njih, a nastojimo prenijeti i mladim generacijama", zaključila je Halapa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account