Planinari HPD-a Blagus na Grohotu proslavili rođendan društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.10.2023. 10:40:25
Planinari HPD-a Blagus na Grohotu proslavili rođendan društva

Foto: Ivan Klaić I Bojan Culej

Planinari HPD-a  Blagus u nedjelju, 8. listopada  na Grohotu misom i veselicom kod svog planinarskog doma proslavili 37. rođendan društva.Rođendan društva bio je dobar povod članovima HPD-a Blagus iz Blaguše da naprave pravu veselicu na Grohotu. Prošla nedjelja, 8. listopada bila je pravi lijepi jesenski dan, kao stvoren za boravak u prirodi, pa nije čudo što se ponovo odazvao veliki broj kako samih članova društva, tako i drugih planinara, izletnika i berača kestena. 


Kao i svake godine tako i ove, obljetnica osnutka društva obilježena je i misom kod kapele na otvorenom, sv. Marije od puta, izgrađenoj dobrovoljnim prilozima i donacijama, odmah do željezne, 12 metara visoke platforme (piramide kako to znaju reći planinari), koja nadvisuje okolne krošnje, te je za jasnih dana nezamjenjiva za prekrasan pogled na Prigorje sve do Posavine i dalje,  te Zagorje, sve do Ivanščice i prvih slovenskih brda.


Misu je predvodio kašinski župnik vlč. Josip Senjak u nazočnosti mnogobrojnih vjernika, što planinara, što župljana okolnih naselja. 


Mnogi su iskoristili ovaj izlet nabravši vrganje i kostanje, a uz glazbu i planinarski grah dan je bio još ljepši.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2023. 11:34:35

Create Account